• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOKEJ: Kanađani do svjetskog zlata u velikom stilu

Autor mondo.ba

U finalu 79. Svjetskog prvenstva hokejaši Kanade deklasirali su Rusiju 6:1, završivši turnir sa maksimalnih 10 pobjeda! U borbi za treće mjesto Sjedinjene Američke Države savladale domaćina 3:0.

Prvi put nakon devet godina jedna hokejaška reprezentacija uspjela je da objedini dvije najvažnije titule.

Kanađani su, poslije dvije uzastopne osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama, konačno stigli i do svjetskog zlata, prvog od 2008. godine.

Reprezentativci Kanade u velikom stilu stigli su do najsjajnijeg odlična, s obzirom da su tokom prvenstva svijeta u Pragu i Ostravi ostvarili svih 10 mečeva, za šta su dobili nagradu od milion švajcarskih franaka!

U grupnoj fazi, protiv Švedske, Češke, Švajcarske, Njemačke, Francuske, Letonije i Austrije praktično se nisu ni oznojili. Na sedam mečeva ostvarili su maksimalan učinak, uz gol razliku 49:14.

I u nokaut fazi tim Džima Nila igrao je maestralno i prošetao se četvrtfinalom, polufinalom i na kraju finalom.

U finalu 79. Svjetskog prvenstva veoma lako i ubjedljivo savladali su selekciju Rusije 6:1 (1:0, 3:0, 2:1), a Evgenij Malkin bio je strijelac utješnog pogotka za Ruse, čime je onemogućio kanadskog golmana Majka Smita da meč završi sa šat-autom (bez primljenog gola).

Prvu trećinu kanadski tim riješio je u svoju korist rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Kodi Ikin. Najbolju partiju svjevernoamerički tim pružio je u drugoj dionici, koju je golovima Tajlera Enisa, Sidnija Krozbija i Tajlera Segvina dobio 3:0.

JAROMIR JAGR

Treće mjesto osvojili su Amerikanci, koji su sa 3:0 savladali Čehe. Nakon ovog meča, legenda svjetskog i NHL hokeja Jaromir Jagr objavio je da se povlači sa reprezentativne scene. Jagr je na oproštaju od dresa Češke proglašen za MVP ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

I u završnoj trećini Kanađani su igrali bez pardona. Postigli su još dva gola, prvi Klod Žiru sa igračem više, a onda i Nejtan Mekinon za više nego ubjedljivih 7:0. Tačku na ovaj meč, ali i na kompletno SP stavio je Malkin na isteku 53. minuta.

Iako nije poentirao u finalu, Džejson Speca osvojio je nagradu za najboljeg strijelca sa 14 poena.

Austrija i Slovenija, kao dvije posljednjeplasirane ekipe u grupama A i B ispale su iz svjetske elite.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC