• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tarabokija: Jedva čekam da zaigram za BiH

Autor mondo.ba

Hrvatski internacionalac Marko Tarabokija kaže da jedva čeka da dobije bh državljanstvo i postane jedan od rukometnih “zmajeva”.

 Tarabokija: Jedva čekam da zaigram za BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Reprezentacija BiH uskoro će dobiti pojačanje na poziciji srednjeg beka dolaskom Marka Tarabokije, hrvatskog internacionalca i saigrača Nikole Prce u poljskom Azotiju.

Selektora Markovića dobro poznaje, sa budućim saigračima je već ranije trenirao i sada jedva čeka da postane reprezentativac.

“Nakon razgovora sa Draganom Markovićem, selektorom BiH, koji mi je ujedno bio i trener u Azotiju, pristao sam dam u se stavim na raspolaganje. Jedva čekam da zaigram za reprezentaciju BiH”, rekao je Tarabokija u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Čelni ljudi RS BiH već su predali zahtjev za dobijanje državljanstva za Tarabokiju kako bi se rukometaš rodom iz Zagreba ubuduće mogao odazvati pozivu Markovića.

Srednji bek koji je u dosadašnjoj karijeri igrao za Zagreb, Medveščak, Maribor i Azoti sada čeka da mu Savjet ministara BiH odobri državljanstvo.

“Sa Markovićem sam slučajno u razgovoru došao na temu mogućnosti da igram za BiH. On me je trenirao, zna kakav sam igrač, a i moji korijeni su iz Hercegovine, tako da nije bilo prepreka”, rekao je za "Dnevni avaz" Tarabokija koji je u juniorskoj kategoriji igrao za selekciju Hrvatske.

Tokom priprema za SP u Kataru on je imao priliku da već treneira sa reprezentativcima BiH.

“U novembru sam bio s momcima u Sarajevu. Imali smo nekoliko zajedničkih treninga. Uostalom i tanije sam znao Toromanocića, Malinovića, Terzića s kojim sam igrao u Zagrebu”, dodao je on.

Na kraju sezone Tarabokija planira da ode iz Azotija u kojem igra sa Nikolom Prceom.

“Prce je odličan momak, odličan rukometaš. On i ja imamo nekoliko naših običaja, a jedan od njih je da nakon treninga obavezno dva-tri sata ispijamo kafu i razgovaramo o Sarajevu. Mostaru, BiH… Naravno, s nama je uvijek i Kosta Savić”, rekao je Tarabokija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC