• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''ZMAJEVI'': Iz Zenice na Evropsko prvenstvo

Autor mondo.ba

Uoči 11. juna i okršaja sa Bjelorusijom u zeničkoj "Areni", svi u redovima rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine vjeruju u trijumf koji bi trasirao put na prvenstvo Evrope u Poljskoj 2016. godine.

Bosna i Hercegovina i Bjelorusija igrali su međusobni meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a tada su Bjelorusi slavili 37:29.

Prije toga, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Minsku je bilo neriješeno 25:25, a "zmajevi" će 11. juna u zeničkoj "Areni" pokušati doći do trijumfa, koji bi im otvorio put na prvenstvo Starog kontinenta, koje će naredne godine biti odigrano u Poljskoj.

Kapiten bh. selekcije Nikola Prce uvjeren je u pobjedu "zmajeva", ako će Bjelorusi u ovom meču biti jači za Sergeja Rutenku

"Poslije SP u Kataru, nismo odigrali dobru utakmicu. Uvijek je to nešto na mahove, po 10-15 minuta. Ali, tako je bilo i pred Island. Nadam se da možemo ponoviti nešto slično, jer pred sobom imamo utakmicu sezone. To nam je meč 'biti ili ne biti'", izjavio je Prce za "Dnevni avaz" i dodao:

ULAZNICE

Karte za duel BiH i Bjelorusije koštaće 10 i 15 KM. Kapacitet "Arene" u Zenici je 6.100 mjesta, a u prodaju će biti pušteno 5.000 ulaznica, koje će biti moguće kupiti u Sarajevu (Ferhadija) i Zenici (Arena i ispred Robne kuće VF).

"Dobro se poznajemo i vjerujem da možemo pobijediti. Ovog puta će im igrati Sergej Rutenka, a on preuzima najviše odgovornosti, dok su drugi manje opasni. On jeste prevaga, ali mislim da nije tolika da bi se morali njega posebno bojati. Zbog činjenice da igramo kod kuće, smatram da smo favoriti i da ćemo pred punom zeničkom 'Arenom' ostvariti istorijski plasman na EP", uvjeren je kapiten bh. selekcije.

I Mirsad Terzić, koji će predstojećeg vikenda sa svojim Vespremom igrati završnicu EHF Lige šampiona u Kelnu, uvjeren je u trijumf protiv nezgodnih Bjelorusa.

"Mislim da možemo do trijumfa. Veliki plus će biti puna dvorana, koja će svim srcem biti uz nas, iako su Bjelorusi mnogo opasnija ekipa sa Sergejom Rutenkom. On je velikan rukometa i neće biti lako protiv njega, ali vjerujem u naš tim i uvjeren sam da idemo u Poljsku", poručio je Terzić.

"Zmajevi" se tako nakon šest godina vraćaju u Zenicu. Poslije četiri odigrana kola, Bosna i Hercegovine imaju po tri boda, prvoplasirana je Danska osam, dok je na začelju tabele Litvanija sa dva boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC