• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka je definitivno grad rukometa!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac po treći uzastopni put je osvajač "duple krune" u Bosni i Hercegovini!

 Banjaluka je definitivno grad rukometa! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije odbranjene šampionske titule, crveno-plavi su savladali zenički Čelik rezultatom 29:24 (15:12) i odbranili Kup BiH u dvorani "Borik" pred oko 1.000 ljubitelja rukometa.

Oba poluvremena bila su gotovo identična, gosti su bili bolji u početku, ali je domaćin brzo hvatao konce i zahvaljujući iskustvu i odličnoj odbrani stigao do preokreta i novog, petog pehara Kupa BiH u istoriji "Velikana iz Gospodske".

Zenički tim je bolje ušao u utakmicu i poslije prvih 10 minuta imao prednost od dva gola razlike (5:3), ali su izabranici Igora Rađenovića uspjeli da se vrate i preuzmu kontrolu nad utakmicom.

Crveno-plavi su poveli sredinom drugog dijela prvog poluvremena i poveli sa tri gola viška nakon prvih 30 minuta vrlo nervozne i na momente grube utakmice u kojoj su po grubosti prednjačili Zeničani.

Golmani su briljirali u prvom dijelu susreta - čuvar mreže Banjalučana Stanko Abadžić je ostvario čak 12 odbrana, a njegov kolega sa zeničkog gola Jasmin Hadžihasić dvije manje.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Obećanje, kao što je MONDO objavio su ispunili i košarkaši Igokee, koji su došli da podrže crveno-plave rukometaše zajedno sa trenerom Željkom Lukajićem.

Nakon odmora na poluvremenu, opet su u meč bolje ušli Zeničani i zahvaljujući Kadiću i Adnanu Jakšiću stigli do izjednačenja u 41. minutu (19:19).

Međutim, za samo šest minuta Borac je pojačao odbranu i brzo vratio prednost od "plus tri" - 23:20 pogotkom Stefana Jankovića.

Treće isključenje zaradio je Duško Hercegovac u redovima Borca i stvorio se tračak nade za Zeničane da mogu doći do preokreta jer su smanjili na samo gol zaostatka na deset minuta do kraja.

Ipak reagovao je iskusni Srđan Trivundža pogodivši važan gol za 24:22, da bi i Janković svojim osmim golom povisio na "plus tri" i tad se već nazirao trijumf domaćina.

Potom je u narednom napadu pogodio Davorin Vujović za "plus četiri" i praktično "prelomio" utakmicu iako je tada ostalo još sedam minuta do kraja.

To je podiglo temperaturu u dvorani što živci kod igrača gostujućeg tima nisu mogi da podnesu pa je u 56. minutu došlo do incidenta i međusobnog naguravanja nakon oštrog starta Memića.

Taj igrač Čelika je bio posebno nervozan, za razliku od iskusnog asa Banjalučana Ratka Nikolića, koji je razdvajao ratoborne igrače i smirivao situaciju kod gužve.

Najefikasniji akteri meča bili su Borčev rukometaš Stefan Janković sa osam golova, koliko je na drugoj strani upisao Davor Kadić iz Čelika.

Banjalučka publika je još jednom pokazala svoju sportsku veličinu, aplauzima su dočekani gosti iz Zenice iako je njihov dolazak na finalni turnir bio upitan jer su smatrali da njihov grad treba biti domaćin završnog turnira.

Takođe, na samom otvaranju susreta prilikom intoniranja himne BiH, cijela dvorana "Borik" je ustala i kako i priliči ćutke ispratila simbol državnosti iako, mora se naglasiti, čuo se i samo jedan zvižduk.

Podsjetimo, Borac je do finala došao pobjedom nad Izviđačem iz Ljubuškog, dok je Čelik u drugom polufinalu bio bolji od ekipe Goražda.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Svaka cast momci. Sasvim zasluzeno. Steta sto nije bilo vise publike u dvorani.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC