• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Palac gore za Čelik, ali mi smo najbolji!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca i trener "Velikana iz Gospodske" i u pobjedi su pokazali svoju veličinu - najprije su čestitali poraženom zeničkom Čeliku na prikazanoj partiji u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

 BORAC: Palac gore za Čelik, ali mi smo najbolji! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Njegoševe izreke "u porazu se ne ponizi, a u pobjedi ne uzvisi", pridržavaju se igrači Banjalučana iako su treći put zaredom osvojili "duplu krunu" u BiH!

Svi su u razgovoru za naš portal poslije trijumfa nad Zeničanima - 29:24 (15:12) naglasili da su crno-crveni pružili veoma snažan otpor favorizovanom učesniku SEHA lige...

Najprije, trener Igor Rađenović, prvi od jednakih iz svlačionice Borca m:tel.

"Čelik je indivdualno gledano najbolja ekipa ekipa u Premijer ligi BiH i sticajem okolnosti i zbog nedostatka sreća nije protiv nas igrao finale plej-ofa umjesto Izviđača. Ali, pokazali su večeras da su zaista dostojan rival i čestitam im na fer i borbenoj utakmici", rekao je šef struke Banjalučana.

Prema njegovom mišljenju, nikako se ne može okarakterisati incidentom "gužva" u finišu kad je došlo do međusobnog naguravanja igrača obje ekipe.

"Bilo je neke gužve pred kraj utakmice, ali to je rukomet! Ovo je muški sport, a sama važnost susreta je doprinijela povišenoj nervozi. Ja tome ne bih pridavao nikakav značaj. Najiskrenije, nikakvih incidenata po mom mišljenju nije bilo".

Jedan od junaka pobjede, golman Borca Stanko Abadžić, koji je sakupio 13 odbrana, priznao je da nije očekivao ovakav otpor Zeničana u finalnom dvoboju.

"Ali, najvažnije od svega da smo ovu sezonu zaokružili sa dva trofeja i izborili plasman u SEHA ligu. Što se tiče publike, voljeli bi da je dvorana bila punija, ali sigurno smo da će novim trofejima koje smo osvojili u 'Boriku' u narednoj sezoni biti mnogo više ljubitelja rukometa".

Kapiten crveno-plavih Branislav Obradović takođe je najprije čestitao poraženom timu.

"Čelik je iskusna ekipa i znaju da igraju na rezultat, usporili su i umrtvili igru što nama nije odgovaralo, ali naš kvalitet i duža klupa je prevagnula u ovom finalu, pa smo zadovoljni odbranjenom 'duplom krunom'. Posebno jer smo imali veliku pauzu poslije kraja SEHA lige jer nije bilo lako vratiti se u takmičarski ritam. Ali, na kraju smo uspjeli da osvojimo oba trofeja i stvarno sam prezadovoljan", rekao je Obradović

Prema njegovim riječima, odziv banjalučke publike, koje je bilo oko 1.000, nije želio pretjerano da komentariše.

"Možda smo navikli ljude da osvajamo trofeje, ali nikom ništa ne mogu da zamjerim jer mi samo radimo svoj posao".

Sličnog mišljenja je i jedan od najiskunusnijih igrača Banjalučana Srđan Trivundža.

"Čelik se predstavio u lijepom svjetlu, odigrali su stvarno na visokom nivou i iznad naših očekivanja. Posjeduju kvalitet i do 55 minuta su bili dostojan protivnik, zaista su nijanse odlučivale. Naravno, presrećni smo poslije svega i čestitam svojim saigračima na osvojenim titulama", izjavio je Trivundža.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC