• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo okupljanje rukometnih ''zmajeva''

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su pristizati danas u Zenicu, gdje će obaviti pripreme za preostala dva susreta u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Rukometni "zmajevi" prvi meč igraju 11. juna u Zenici protiv reprezentacije Bjelorusije, a drugi 14. juna protiv selekcije Danske.

Do 12 časova u hotel Zenica pristiglo je nekoliko igrača kao i selektor Dragan Marković.

Marković je istakao da je i uprkos problemima unutar ekipe i dalje optimističan i očekuje veliku borbenost svojih igrača.

"Sigurno je da nećemo biti kompletni i da imamo određenih problema u ekipi, Karačić je povrijeđen, a sa druge strane najvjerovatnije Čelica se neće pridružiti ekipi radi završnice kupa u Kataru. Ono što nas raduje je to da smo dobili pasoš za Tarabokiju i to je veliko pojačanje za nas. Kao i obično i sada smo optimistični jer došli smo do faze u kojoj pred svojom publikom odlučujemo o krajnjem ishodu. U ove dvije utakmice daćemo sve od sebe i izginuti za svaku loptu", kazao je Marković.

SPISAK

Selektor Dragan Marković ranije je objavio spisak na kome se našlo 19 igrača: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nikola Prce, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Duško Čelica, Ivan Karačić, Mirsad Terzić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Pantić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Zulfić i Faruk Vražalić.

Bh. reprezentativac Senjamin Burić kazao je da je utakmica sa Bjelorusijom od velikog značaja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Sasvim je jasno da moramo pobijediti selekciju Bjelorusije jer ta utakmica znači mnogo, kako za nas koji igramo, tako i za samu budućnost. Igramo u našoj dvorani i nadamo se pobjedi", istakao je Burić.

Zbog obaveza u klubovima u okviru prvenstva Francuske, na okupljanju su izostala četiri igrača, Grahovac, Panić, Malinovac, te Čelica koji igra u Kataru.

Rukometaši će u zeničkoj "Areni" trenirati dva puta dnevno, a susret između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, koje dijele drugu poziciju, na programu je 11. juna sa početkom u 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC