• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivezić čuva Srbiji kartu za EP!

Autor mondo.rs

Iskusni golman odbranio u Baru zicer Crnogorcima u poslednjoj sekundi. Doneo je srpskoj selekciji bod, koji bi mogao biti zlata vredan u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo! Na kraju, Crna Gora - Srbija 23:23.

 Ulog je bio ogroman, a tenzija podignuta i pre utakmice, na ulicama Bara.

Posle 60 minuta muške borbe, reprezentacija Srbije osvojila je u Crnoj Gori slađi bod u remiju sa domaćom selekcijom. Tim bodom, zadržala je potpuno u svojim rukama kartu za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj!

Za takav ishod, najzaslužniji je golman naše selekcije Obrad Ivezić (33)!

Prekaljeni čuvar mreže u poslednjoj sekundi je "skinuo" zicer Crnogorcima, u čistoj situaciji "jedan na jedan" i osvojio bod kojim je naša selekcija zadržala konce svoje sudbine:

CRNA GORA - SRBIJA 23:23 (11:14)

Remijem u Baru, iscrtan i je izgled tabele kvalifikacione Grupe 4 pred poslednje kolo, zakazano za nedelju, 14. jun:

CRNA GORA 7, ISLAND 7, SRBIJA 6, IZRAEL 0.

U poslednjem kolu, "orlovi" će dočekati u Kraljevu poslednjeplasiranu selekciju, koja je i večeras izgubila na svom terenu od Islandađana 24:34. Utakmica će početi u 18.30, a pola sata kasnije, na severu će se sastati Island i Crna Gora.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve prvoplasirane selekcije, uz najbolju trećeplasiranu. U slučaju bodovnog poravnanja, prvo se posmatra međusobni skor, a Srbija je u prvoj utakmici pobedila Crnu Goru u hali Pionir 25:21. U duelima sa Islandom, naša selekcija izgubila je u Rejkaviku 38:22, a remizirala u "Čairu" 25:25.

Naravno, računica bi bila mnogo jasnija da su izabranici Dejana Perića uspeli da u Baru osvoje oba boda u odsustvu Marka Vujina i Davora Čuture. Nažalost, "orlovi" su posle vođstva na poluvremenu (11:14) doživeli veliki pad u igri početkom drugog dela i u sedam minuta praznog hoda bez pogotka dozvolili protivniku da preokrene. U 42. minutu, Crnogorci su vodili 18:16, a Srbi do kraja neča izjednačavali i neuspešno pokušavali da povedu.

U poslednjem minutu, pri obostranom isključenju (Stojković - Petričević), Zelenović je 30 sekundi pre kraja zaista i pogodio za vođstvo "orlova", ali su arbitri iz Norveške poništili taj gol i dodelili loptu domaćinu. U poslednje četiri sekunde, "orlovi" su igrali i bez isključenog Momira Ilića, koji je među prvima dotrčao do Ivezića posle spektakularne odbrane.

TOK UTAKMICE:

U SC Topolica, pred pretežno domaćim navijačima, "orlovi" ni u jednom trenutku prvog poluvremena nisu dopustili protivniku da povede. "Otvorili" su meč golom Momira Ilića na duboku odbranu domaćina "3-2-1" i igrali gol za gol, sve dok Rastko Stojković nije pogodio za 5:6.

Od tog trenutka, srpski rukometaši krenuli su u seriju u kojoj su postigli tri gola za isto toliko minuta (pogodili i Nemanja i Momir Ilić) za 5:8. Nedugo potom, Nemanja Zelenović postigao je svoj treći gol za maksimalnih 6:10, a debitant pred golom "orlova" Ivezić odbranio sedmerac Ševaljeviću. Sve je izgledalo odlično za naš tim.

Međutim, Crnogorci su se, očekivano, trgli i za pet minuta izjednačili na 10:10. Pogotke su nizali Čavor, Miloš Vujović i Fahrudin Melić, pa čak i golman domaćina Rade Mijatović - preko celog terena. "Orlovi" čak pet minuta nisu u tim momentima postigli gol, iako je Zelenović umalo polomio konstrukciju, pogodivši prečku u zicer situaciji.

Stotinjak navijača Srbije iz Bara koji su imali regularne karte zaustavljen je na samom ulazu i nije propušten u salu.

Na sreću, ulazak Mijaila Marsenića u 25. minutu trgao je Perićeve izabranike, pa je svojim prvim golom, uz precizne hice Ilije Abutovića i iskusnog Nenada Vučkovića vratio Srbiji vođstvo 11:13.

Nažalost, tri gola prednosti nisu bila garant mirnijeg nastavka. Naprotiv - Crnogorci su do sredine drugog poluvremena preuzli kontrolu.

Nemanja Ilić postigao je u 43. minutu svoj četvrti gol, smanjivši zaostatak na "minus jedan" (18:17 za domaćina), prekinuvši niz od čak sedam minuta bez pogotka naše selekcije. To nije poremetilo domaće, pa je Borozan u 47. minutu vratio Crnoj Gori dva gola prednosti, svojim trećim golom - 19:17.

Reakcija "orlova" bila je brza. Momir Ilić pogodio je iz sedmerca četvrti put na utakmici (19:18), a Abutović u 49. minutu još jednom izjednačio - 49:49. U naredna dva napada na obe strane još dva gola - Lipovina, pa Stojković, za 20:20. Napadi "orlova" deluju tečnije.

U 53. minutu - 21:21. Borozan pogađa za Crnu Goru, Momir Ilić (peti gol) za Srbiju. Rastko Stojković sjajnom fintom se pre oba gola oslobodio čuvara i gađao sa crte, iz okreta, ali je desna ruka golmana domaćina bila na pravom mestu.

U 57. minutu, Fahrudin Melić ponovo donosi Crnogorcima vođstvo, iz sedmerca - 22:21. Na drugoj strani, "orlovi" insistiraju na igri na Stojkovića, a on uzvraća poverenje golom za još jedno izjednačenje - 22:22. U naredna dva napada - još dva gola: Grbović za 23:22, a Zelenović za 23:23. Tri minuta do kraja.

- U međuvremenu, Island je pobedio Izrael 34:24, u skladu sa očekivanjima.

Kakav finiš utakmice u Baru! U 59. minutu napad za Srbiju, uz obostrano isključenje (Stojković Srbija - Petričević Crna Gora). Rezultat je 23:23.

Diskutabilnom odlukom Norvežana, gol Zelenovića pola minuta pre kraja nije priznat! Crna Gora imala je napad za pobedu, a četiri sekunde pre kraja i igrača više, zbog isključenja Momira Ilića. Ipak, Obrad Ivezić odbranio je zicer i sačuvao bod Srbiji!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC