• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan u Barseloni za prestiž

Partizan u subotu igra poslednji meč u prvoj fazi Evrolige protiv Barselonete. Utakmica bez značaja, jer su crno-beli već u četvrtfinalu.

 VATERPOLO: Partizan u Barseloni za prestiž  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana su, uz košarkaše iz iste sportske porodice, retki branioci časti i ugleda srpskog klupskog sporta. U subotu će u Španiji igrati protiv Barselonete meč bez ikakvog značaja, jer su još ranije obezbedili prvo mesto u Grupi D, odnosno plasman u četvrtfinale Evrolige.

Iako potpuno rasterećeni, vaterpolisti Partizana pokušaće da pobede i u Barseloni, ali još važnije da dođu do one igre koja ih je krasila cele prošle sezone.

Partizan je odigrao solidno veći deo takmičenja u ovoj sezoni Evrolige, ali su bili primetni neki padovi u igri. To ne kriju ni vaterpolisti ekipe sa Banjice i samokritično se osvrću na dosadašnje rezultate.

Filip Filipović smatra da Partizan nije u formi u kojoj je bio i da je "još daleko od fajnal-fora".

"Rezultat u Barseloni nije bitan, ali nam je ta utakmica važna zbog igre koju moramo da popravimo. Neke utakmice u Kupu Srbije i na turniru u Crnoj Gori pokazale su da nismo uhvatili pravi ritam, da vrlo lako ispadamo iz forme, a uz to imali smo i pauzu zbog priprema reprezentacije", kaže Filipović.

Levoruki bombarder kritikuje i sebe, ali i saigrače i smatra da još neko mora da "poradi više na sebi" i da ne dozvole da sve padne na njegova ili pleća ndrije Prlainovića i Živka Gocića.

"Moramo da povučemo paralelu sa prošlom godinom, kada smo kvalitetnije vežbali i igrali mnogo bolje. Partizan je moćniji u odnosu na ostale, ali nema te igre, te tečnosti, tog prepoznavanja kao prošle godine. Ta nit se izgubila i za to smo krivi mi igrači. Važno je da dođemo do dobre igre, do jake odbrane iz koje dolazi kontranapad, ali pre svega da poboljšamo igrača više"
, ocenjuje Filipović.

Partizan će protiv Barselonete igrati bez Andrije Prlainovića, koji je još ranije povređen (skinuo je gips sa ruke, ali još nije spreman za igru), ali i bez centra Duška Pijetlovića, koji je takođe povređen.

Ni za Barselonetu meč nema značaj. Najveće razočaranje prve faze Evrolige nema nikakve šanse za prolaz dalje, pa će tako finalni turnir u maju ove godine proteći bez domaćina (F4 se igra u Barseloni).

Sa druge strane, utakmica Breše i Posilipa direktno će odlučiti koja će od te dve ekipe, kao drugoplasirana iz Grupe D, ići u četvrtfinale.

Iz Grupe A u četvrtfinale plasirala se zagrebačka Mladost, a za još jednu poziciju koja vodi dalje konkurišu Olimpijakos i Sintez iz Kazanja, koji odlučuju u direktnom meču u Pireju.

U Grupi B neprikosnoven je Pro Reko, a za drugu poziciju bore se crnogorski šampion, Primorac iz Kotora i ruski Lukoil iz Volgograda. Primorcu je dovoljan i bod za drugo mesto.

U Grupi C je najkomplikovanija situacija. Šanse za prolaz dalje imaju dve mađarske ekipe - Vašaš i Honved (imaju po 10 bodova), ali i vicešamion Evrope, hrvatski Jug (saldo: devet bodova). Jug ima najveće šanse jer u svom Gružu dočekuje Etnikos, koji nije osvojio do sada nijedan bod, dok će Vašaš i Honved odlučiti u direktnom okršaju.

Sve utakmice poslednjeg kola prve faze Evrolige igraju se u subotu 15. marta.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC