• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPEO JE, POSLE 0:2: Đoković u četvrtfinalu!

Autor mondo.rs

Dva dana trajao je povratak šampiona od rezultata 0:2 u setovima do četvrtfinala. Novak je dočekao JEDAN loš servis gem Andersona danas i iskoristio ga.

Nema predaje!

Novak Đoković je ostvario jednu od najtežih pobeda na Vimbldonu u karijeri, iako je na londonskoj travi odigrao mnogo, mnogo duela i dva puta podizao najprestižniji pehar na ATP turu.

Južnoafrički div Kevin Anderson odveo je branioca titule na set od ponora, a potom je Đoković plesao po ivici ambisa satima, koliko u ponedeljak uveče, toliko i u utorak popodne, kada je duel osmine nastavljen i – završen pobedom našeg asa!


Uprkos rezultatu 6:7, 6:7 posle dva seta, uprkos tome što ga je mrak prekinuo kada se ekspresno vratio na 2:2, uprkos tome što je Anderson nastavio da diže beli prah s trave servisima i kada je kiša stala u utorak, uprkos tome što čak 76 puta nije uspeo da vrati servis (to je 19 gemova, odnosno tri i kusur setova), Novak nije "uspeo" da izgubi.

U stilu najvećih šampiona u istoriji tenisa, što odavno jeste, Đoković je prepoznao taj jedan slab trenutak samouverenog dvometraša i iskoristio ga. Bilo je to danas u 11. gemu "majstorice".

(1) Novak Đoković – (14) Kevin Anderson 6:7 (6:8), 6:7 (6:8), 6:1, 6:4, a posle nastavka – 7:5.

Samo danas, u petom setu, Anderson je odservirao osam asova i isto toliko servis vinera u pet servis gemova! Ali, jednom kada mu se stegla ruka - spasa nije bilo...



2:0 - "najopasniji" rezultat protiv Novaka


Đoković je danas četvrti put u karijeri uspeo da preokrene rezultat 0:2 u svoju korist.

Đoković je, nakon što nije mogao da priđe rivalu danas na njegov servis gem, osetio pritisak s druge strane mreže pri rezultatu 5:5 i iskoristio ga, ali uz dve vezane duple servis greške Andersona, koji je potom platio skupu cenu, iako je na 6:5 za Đokovića imao rezultat 0:30.

Ali, tada nije uspeo da se snađe sa Novakovim drugim servisom, koji je bio znak taktičke pobede nad fizičkom snagom.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa "starom mušterijom" (8) Marinom Čilićem iz Hrvatske, od kojeg nikad nije izgubio u karijeri.

Čilić ima 0-12 sa Đokovićem, ali ako je negde bio blizu da ga pobedi, bilo je to prošle godine baš na Vimbldonu, kada je imao 2:1 u setovima i onda glatko izgubio naredna dva - 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2. Od tada, Novak i Marin igrali su dva puta i Srbin nije izgubio set.



TOK MEČA:

15:24 - GOTOVO JE!

Jedan slab trenutak Andersona i surova kazna. Đoković je, iako je počelo loše (0:30), odservirao četiri sjajna servisa, dva iz prvog, dva iz drugog pokušaja, sa kojima Anderson nije uspeo da se izbori, tako da je njegov san o skidanju krune kralju - propao!

Posle dva dana, pet setova, tri sata i 53 minuta.



15:18 - PRITISAK! DA, DA!

Čovek koji je do rezultat 5:5 u petom setu naterao najboljeg riternera planete da ne vrati celih 76 servisa (!?), podlegao je pritisku servirajući za 5:6. Prvu dugu razmenu u gemu, na 2. servis, Anderson je izgubio (15:15), a onda vezao dve duple servis greške (!) posle čega mu je sjajan prvi servis Đoković vratio pod noge i napravio BREJK!

AJDE!

15:15 - Sada je Novak većinu stvari u gemu obavio servisom, iako je u dva navrata morao vinerima, rizičnim, da traži poene. Našao ih je - 5:5.

15:11 - Prvi servis - viner. Prvi servis - pa viner posle Novakovog riterna. Drugi servis - pa, loptica u autu. As. Servis viner. Tako je najkraće rečeno izgledao gem u kom je Anderson poveo 4:5. Jednom nije pogodio prvi servis i Đoković je osvojio taj poen. Jedan.



15:09 - Konačno jedan lak servis gem za Đokovića - 4:4 bez izgubljenog poena!

15:05 - Evo, prođe i četvrti servis gem Južnoafrikanca, a Novak nije našao rešenje. Verovatno je za Đokovića pomalo već iritantno to koliko Anderson surovo dobro i precizno servira.

Linija po linija, 3:4.

15:02 - Teško osvaja Novak servis gemove, ali ih osvaja - što je najvažnije.

Ponovo je igrao na "djus" nakon što je Anderson dobio najdužu razmenu možda i na celom meču, a onda nastavio da pogađa same linije, međutim uspeo je Đoković sa dva dobra servisa, ne jaka, već "pametna", da završi posao i izjednači na 3:3.

14:56 - Teško da je moglo brže. Anderson vodi 2:3 nakon što je gem osvojio bez izgubljenog poena, uz dva asa, za manje od dva minuta.

14:54 - Bilo je gusto! Anderson je imao dve uzastopne brejk lopte, koje je Novak spasao prvo hrabrim udarcima za 30:40 (u dva navrata loptica samo što nije zakačila mrežu), a onda i dočekavši Andersonov jak ritern pod noge.

Pozvan je "challenge" koji je pokazo da je Anderson poslao ritern milimetar, možda dva preko linije.

Tada je usledio as Đokovića i potom još jedna dobra razmena za 2:2.

14:51 - P. S. Drugi Andersonov servis u igri na "djus", koji je okrznuo liniju, išao je brzinom od 117 milja na sat (!?)


14:48 - Šteta. Iako je s dva asa Anderson stigao do 40:15, Novak je imao šansu za brejk, ali je njegov rival pri rezultatu 40:40 pogodio samu ivicu servis polja i to je utvrđeno tek nakon što je Anderson zatražio "challenge".

Sudija Bernardes se tada zbunio i rekao da je Đoković pozvao "challenge", što je izazvalo smeh i Novakovu reakciju: "No, no, no".

Đoković je dobro raspoložen, ali i dalje nema brejka - 1:2.

14:43 - S jednim izgubljenim poenom, ali i jednim asom, Novak poravnava na 1:1. Igra se još nije rasplamsala, nije odigran poen sa više od tri razmene u dva gema danas.

14:39 - Uz tri asa (33, 34. i 35. na meču), i jedan uspešan izlazaz na mrežu i drajv volej plasiran u ugao, Anderson sigurno otvara nastavak meča i vodi 1:0.

14:38 - Konačno, počinje! Servira Anderson...

14:34 - Tribine "Terena 1" skoro da su dupke pune, dok Novak i Kevin vežbaju servise.



14:32 - Međusobni dueli, Đoković 4:1.

14:30 - Teniseri su se, posle 10-12 minuta odlaganja zbog letnjeg pljuska koji je "preleteo" teniski kompleks, vratili na teren i nastavili zagrevanje.


14:19 - Tek što su igrači spustili torbe pored stolica i počeli pripremu za meč – počela je i kiša, tako da ih je sudija Karlos Bernardez vratio odakle su došli, a "ball boysi" navukli mušemu preko trave.



14:10 - Teniseri se spremaju da izađu na teren, koji je sada spreman za nastavak, iako su kišonosni oblaci jasno vidljivi na nebu.  

14:05 - Publika je već solidno ispunila "Teren 1", iščekujući nastavak drame koja je veče pre toga trajala duže od tri sata, od čega je polovinu vremena Đoković proveo igrajući "na set" od najranije eliminacije sa gren slem turnira od 2009. godine.

14:00 - Očekujemo nastavak meča Đoković - Anderson, sada kada su se ponovo stekli uslovi za kvalitetan tenis na "Terenu 1".




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC