• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle drame - rutina: Novak u polufinalu!

Autor mondo.rs

Ovog puta, nije bilo neizvesnosti. Novak je u tri seta pobedio Marina Čilić i čeka boljeg iz duela Vavrinka - Gaske!


Trijumf sa stilom! Tri brejka, za tri osvojena seta, uz NIJEDNU brejk loptu protivnika!

Novak Đoković od 2009. nije izgubio na Vimbldonu pre polufinala i tako će ostati i ove godine! U polufinalu, srpskog branioca titule očekuje duel sa boljim iz duela Vavrinka - Gaske.

Čilić u sredu, jednostavno, nije imao šansu. 13. put u karijeri izgubio je od Novaka!

ĐOKOVIĆ - ČILIĆ 6:4, 6:4, 6:4

"
Posle teške borbe za četvrtfinale nisam znao kako će telo da mi se oseća. Ipak, napravio sam važne brejkove i igrao vrlo dobro. To što sam 27. put u polufinalu grend slema ne uzimam zdravo za gotovo. Sve to se mora zaraditi. I Gaske i Vavrinka su nezgodni, od Stena sam izgubio u finalu Rolan Garosa i u Australiji i on voli da igra na velikoj pozornici. Gaske voli da igra na travi i biće teško u svakom slučaju", rekao je Đoković posle duela.

U skladu sa Novakovim rečima, duel osmine finala protiv Andersona bio je prava opomena za najboljeg na svetu. U sredu je svoj posao shvatio najozbiljnije moguće i nije dopustio Čiliću NIJEDNU šansu da iznenadi.

Za sada, poznato je da će prvog finalistu dati duel Rodžer Federer - Endi Marej.

PROČITAJTE TOK MEČA:

KRAJ! 6:4 I U TREĆEM SETU! NOVAK JE OSMI PUT U POLUFINALU VIMBLDONA!

Potvrda brejka, Novak vodi 5:3! Čilić servira za ostanak na turniru.

BREJK I U TREĆEM SETU!


Novak je u sedmom gemu, pri rezultatu 3:3, poveo 40:0 i iskoristio drugu brejk loptu! Sada je 4:3 za Đokovića, koji će servirati!

Važna informacija: U drugom četvrtfinalu, Vavrinka i Gaske počinju peti set!

Čvrsta igra na obe strane mreže i na startu trećeg seta. Svako čuva svoj servis. Trenutno je 3:3 i serviraće Čilić. Bilo je nezgodno u šestom gemu, jer je Novak ispustio prednost 40:15, ali Hrvat, ipak, nije došao do prvog brejka na meču.

"Ajmo, ajmo, ajmo", bodri svog igrača Goran Ivanišević, Čilićev trener i osvajač Vimbldona 2001.

-
Ovo je 13. međusobni duel Novaka i Marina, a svih prethodnih 12 završavano je pobedom našeg tenisera. Prošle godine takođe su igrači u četvrtfinalu Vimbldona, a Đoković je slavio u pet setova.

KRAJ DRUGOG SETA! 2:0!

6:4!

Bilo je napeto u desetom gemu. Čilić je vodio 0:15, pa 15:30, ali je Srbin sačuvao mir. Pri rezultatu 40:30 izborio je prvu set loptu i iskoristio je!

Miran hod ka klupi, uz aplauz stručnog štaba. Posao jioš nije gotovo.

Brejk! Drugi na meču, a prvi u drugom setu! Novak vodi 5:4 i serviraće za 2:0!

Čvrst Čilićev servis Novak je poremetio u devetom gemu. Poveo je 40:0, pa iskoristio drugu "brejk loptu". Jako važan momenat!

-
Istovremeno, na Terenu 1, Sten Vavrinka vodi 2:1 u setovima protiv Rišara Gaskea. Pobednik tog duela dočekaće u polufinalu Novaka ili Marina.

-
Čuvaju obojica servis na startu drugog seta. Prvih pet gemova proteklo je bez velikih uzbuđenja. Čilić na kratkoj pauzi vodi 3:2.

Pogledajte ko je još na tribinama Centralnog terena.



- Kraj prvog seta, 6:4!

Koristeći prednost koju je ostvario u trećem gemu, Novak je mirno održavao vođstvo, iako je Čilić pogađao neke zaista odlične udarce. Bukvalno sa trave je Hrvat "skinuo" našem igraču treću set loptu...

A, onda... Posle 35 minuta, Novak je poveo!

Dobar set za šampiona.

- BREJK NA POČETKU! 2:1 za Novaka! Već u trećem gemu, prvi nosilac oduzeo je servis rivalu i posle pauze će servirati za potvrdu.

- 18.05 U kraljevskoj loži sedi i Dejvid Bekam. Pre početka meča pozdravio se sa Jelenom Đoković, Novakovom suprugom.

- 17.45 Dakle, vreme je za početak zvaničnog zagrevanja za duel Đoković - ČIlić!

- 17.35Marej je savladao Pospišila u tri seta i zakazao polufinalni duel sa Rodžerom Federerom! Ko će činiti drugi par, saznaćemo kroz nekoliko sati. Prema prognozama kladionica, u toj rundi novi duel vodiće Đoković i Vavrinka, finalisti ovogodišnjeg Rolan Garosa, ali o tom potom.

- 16.50 Endi Marej poveo je protiv Pospišila 2:0 u setovima i to direktno utiče na start duela Đoković - Čilić, koji će uslediti na Centralnom terenu. Britanac ima prednost 6:4,7:5.

Loše vreme prekinulo je nešto pre 16.00 časova duel Federer - Simon, pri rezultatu 6:3, 6:5. Zaštita je prevučena i preko centralnog terena, a i preko ostalih.

Užurbanost, na granici panike, kojom sakupljači loptica prekrivaju terene Vimbldona ponovo je u sredu zabavila gledaoce.


Kiša je, logično, na kratko prolongirala i početak duela Đoković - Čilić, koji je trebalo da počne baš u 16.00 časova. Kada će Srbin i Hrvat istrčati pred gledaoce - za sada je neizvesno.

Sa druge strane, iz Engleske stižu i optimistične procene da prekid, ipak, neće trajati dugo, što znači da bi najbolji teniser na svetu danas mogao i da počne i da završi duel, za razliku od prethodnog, koji je igrao dva dana.

Naravno, raspored na Centralnom terenu ne bi trebalo da bude značajno narušen i zbog činjenice da postoji krov, koji je oko 16.10 časova zatvoren. Na njemu se igra meč Marej - Pospišil i u trenutku prekida rezultat je bio 6:4, 3:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC