• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole, Gaske je!

Autor mondo.rs

Iznenađenje u poslednjem četvrtfinalu Vimbldona. Posle maratona, Gaske je sprečio da u polufinalu igraju prvi, drugi, treći i četvrti na svetu!

Gaske je!

Posle tri i po sata ravnopravnog, lepog za gledanje, atraktivnog i tenisa punog rizika i preuzimanja odgovornosti, pao je Vavrinka.

U poslednjem četvrtfinalu: (4) Sten Vavrinka - (20) Rišar Gaske 4:6, 6:4, 6:3, 4:6, 9:11!

Protivnik našeg (1) Novaka Đokovića, koji je ranije u sredu rutinski pobedio (9) Marina Čilića, biće - Gaske, čovek protiv kojeg aktuelni šampion Vimbldona ima skor 12:1 i poslednji poraz upisan još 2007. godine.

U drugom polufinalu sastaće se (2) Rodžer Federer i (3) Endi Marej.

Da li je ovo ishod koji više odgovara Đokoviću? To se nikad sa sigurnošću ne može reći, jer Gaske ove sezone u Londonu zaista igra tenis koji svakome može da napravi mnogo problema, ali ako se osvrnemo na ono što se događalo na ATP turu u poslednjih nekoliko sezona, Nole je svakako imao više problema protiv Vavrinke.



Konkretno, pre par nedelja, Vavrinka ga je pobedio u finalu Rolan Garosa, a godinu dana pre toga u četvrtfinalu Australijan Opena, dok je Đoković u prethodnih osam godina uglavnom bez mnogo problema izlazio na kraj sa Gaskeom.

Međutim, Gaske se vratio tamo gde je bio samo jednom u karijeri, 2007. godine, kada je igrao polufinale Vimbldona, u sezoni u kojoj je poslednji put podigao ruke u vazduh posle meča sa Đokovićem. Pre i posle toga - 12:1 u korist Srbina, uz 19:4 protiv Vavrinke.

Što se zarade tiče, obojica su pobedama danas obezbedili čekove na 470.000 funti, bolji u petak imaće obezbeđnih 940.000, a eventualni pobednik turnira otići će kući sa 1.880.000 funti. Polufinale donosi 720 ATP poena, finale 1.200, a titula 2.000, koliko brani Đoković.

Gaske, koji je u London stigao sa epitetom "večitog gubitnika", koji ne može da podnese pritisak, a potom u burnom meču osmine finala ispustio 11. uzastopnu meč loptu pre nego što je potom, nekako, dovršio posao u četvrtom setu, i danas je imao trenutke kada mu je ruka drhtala, pa je tako drugi set prepustio rivalu duplom servis greškom.

Ali...

Suočen sa eliminacijom na 1:2, kao da je zaigrao na sve ili ništa, opustio je ruku i počeo da pogađa, što je igru sa prilično konzistentnim Vavrinkom vratilo u egal.

Gaske je iskoristio jedan pad Švajcarca u četvrtom setu i izborio peti u kojem je prvi stigao do brejka, poveo 5:3 i 30:0, a onda - doživeo ribrejk (!?). Mnogi su tada pomislili da će Gaske samo skliznuti u novi težak poraz u meču u kom je već video sebe kako pobeđuje, ali to se ovog puta nije dogodilo.

Obojica su, nakon što se Vavrinka vratio u meč i izjednačio na 5:5, manje-više lako dobijali svoje servis gemove, osim što je Švajcarac imao brejk loptu na 9:9, međutim tada posle nekoliko poena koje je Fortuna poslala na njegovu stranu, nije imao sreće i pogodio je sam vrh mrežice...

A, onda, pri rezultatu 10:9, Gaske je sjajnim  ritern udarcima napao servis Vavrinke i uz dve njegove neiznuđene greške došao do tri vezane meč lopte. Prvu nije iskoristio svojom greškom, druga je otišla u nepovrat kad je lopta od vrha mrežice prešla u Gaskeovo polje i dala Vavrinki vremen da izađe na mrežu i uhvati dobar volej, ali ove srede uveče treća je bila sreća za Francuza - naterao je Vavrinku na grešku i pao na leđa, svestan da je napravio veliki rezultat i da ga čeka još već izazov u petak popodne.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC