• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Federer, 40. put

Švajcarac u tri seta pobedio Endija Mareja i plasirao se u finale Vimbldona, gde ga čeka najbolji na svetu.

7:5, 7:5, 6:4.

Rodžer Federer igra na Vimbldonu kao u najboljim danima, pa je, poput Novaka, u polufinalu rutinski izborio plasman u završnu borbu za titulu.

Do ovog leta, Švajcarac je čak SEDAM puta osvajao trofej najvećeg turnira na svetu - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009. i 2012. godine. U nedelju će izaći na Centralni teren kao izazivač, naspram Novaka Đokovića, aktuelnog branioca pehara i šampiona iz 2011. i 2014. godine.

Izazov najboljeg tenisera na svetu ne može biti veći. Federer igra zaista sjajan tenis, kojim Mareju u petak nije ostavio ni promil šanse da se nada pobedi. Kontrolisao je meč od prvog do poslednjeg udarca i brejkovima u pravi čas "prelamao" rivala.

Zanimljivo je da je Rodžer poslednju grend slem titulu osvojio 2012, baš u finalu Vimbldona, baš protiv Mareja u finalu.

Prošle godine, Švajcarac je takođe došao blizu titule, ali mu je put preprečio baš Đoković, slaveći u pet setova. Nema sumnje, repriza će biti spektakularna!


Rodžer i Novak igrali su do sada 39 puta i odnos u pobedama je 20:19 za Švajcarca. Ove godine, sastali su se tri puta, a Đoković je pobeđivao u finalu Rima (6:4, 6:3) i Indijan Velsa (6:3, 6:7, 6:2), dok je Federer slavio u Dubaiju (6:3, 7:5).

Na Vimbldonu su se sretali i 2012, kada je Federer slavio u polufinalu (6:3, 3:6, 6:4, 6:3). Ovog juna, dolazi vreme za novo pisanje istorije.

U najavi njihovog jubilarnog, 40. duela, Švajcarac je u petak odigrao u skladu sa svojim renomeom. Dopustio je Mareju brejk loptu u prvom gemu, ali se odbranio od naleta i "prelamao" kada je bilo najvažnije.

Krajem prvog seta, pri svom vođstvu 6:5 i servisu protivnika, Federer je stekao dve brejk lopte i iskoristio drugu. Potom je isto to uradio i krajem drugog seta, iskoristivši šestu set loptu. Teniski klasik Rodžer - Novak bio je najavljen, a nedugo potom i definitivno zakazan.

Marej je u završnom setu bio pribran i siguran sve do odlučujućih momenata i rezultata 4:4. Brejkom i aplauzima gledališta, Federer je deseti put u karijeri otišao u finale nezvaničnog "teniskog šampiona sveta".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC