• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaški klubovi dobili vrijednu opremu

Autor mondo.ba

Odbojkaški savez BIH podijelio je u srijedu opremu iz donacije CEV-a koja je namijenjena klubovima zahvaćenim prošlogodišnjim elementarnim nepogodama.

Podijeljeno je 250 Mikasa odbojkaških lopti, 400 odbojkaških lopti za škole odbojke,150 Mikasa lopti odbojke na pijesku i 150 Mikasa odbojkaških mreža za dvorane.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović istakao je da kontigent opreme iz CEV-a prevazilazi potrebe klubova iz poplavljenih područja pa je ona, u skladu sa jasnim kriterijumima, raspoređena i ostalim klubovima iz cijele BiH.

"Ova podrška je namijenjena savezima, a mi smo u skladu sa kriterijumima u vezi sa posljedicama od elementarnih nepogodama, odlučili da dodijelimo premu prioritetno klubovima iz područja pogođenim elementarnim nepogodama, a takvih je bilo 38 klubova. Dio opreme koji prevazilazi potrebe tih poplavljenih klubova podijelili smo ostalim sredinama vodeći računa o kriterijumima i razvoju odbojke u BIH. Podloge za takmičenja u dvoranama, koje takođe trebaju da budu na raspolaganju, biće raspoređena u dva regionalna prostora u BiH, vlasnik će biti Odbojkaški savez ali će ta oprema na raspolaganju klubovima“, rekao je Popović.

On je dodao da u vrijeme velike krize OSBiH ulaže značajne napore da održi kvalitet odbojke.

"U vrijeme kada iz budžeta BiH sportski savezi dobijajau minorna sredstava , u vrijeme ekonomske krize mi smo se opredijelili da pokušamo kroz ulaganje u razvoj odbojke pokušamo zadržati nivo kvaliteta ali i učiniti dodatni napredak. Ovog ljeta u pripremi je projekat opremanja terena odbojke na pijesku u okviru kojeg ćemo opremiti do 40 terena. U toku je realizacija projekta koji smo pokrenuli uz podršku Olimpijskog komititeta, odnosno olimpijske solidarnosti. Od Olimpijske solidarnosti dobili smo 30.000 dolara iz kojih finasiramo dva sedmodnevna seminara u kojima učestvuje po 40 trenera sa prostora Odbojkaških saveza RS i FBiH, a predavači na tim seminarima su predavali sa licencom eksperta FIVB-a. Takođe, u saradnji sa nacionalnim savezima iz regiona, imamo konsultacije u vezi sa pripremom projekta saradnje pomirenja, rada sa mladim odbojkašima i perspeamaktivnim trenima koji ćemo realizovati u budućnosti“, zaključio je predsjednik OS BIH Milutin Popović.

On se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH na podršci, a posebno predjedniku CEV-a Andre Mejeru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC