• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Pobeda Herbstu, titula Melgu

Austrijanac Rejnfrajd Herbst pobednik je poslednje trke sezone, u slalomu, ali je "Kristalni globus" u toj disciplini osvojio Italijan Manfred Melg.

 SKIJANJE: Pobeda Herbstu, titula Melgu Izvor: MONDO

Na zatvaranju sezone u subotu u Bormiju, Melg je bio najbrži posle prve vožnje, a potom, u drugoj, taktizirao je, vozio na sigurno i završio kao šesti ukupno, što je bilo sasvim dovoljno da osigura titulu u slalomu za Svetski kup.

Melg je kao poslednji na startu u drugoj vožnji znao šta se dogodilo lideru Žan-Batist Granžu. Francuz nije izdržao pritisak, okliznuo se u drugoj vožnji i završio kao poslednji.

Četvrti posle prve vožnje, Granž, je na dve prolazne tačke tehnički jako zahtevne staze u italijanskim Alpima imao najbolje vreme, ali je zlata skupu grešku napravio u poslednjoj trećini staze, pred ciljem. Uspeo je da se vrati, ali je već tada svima bilo jasno da će Melgu za titulu biti potrebno samo da se spusti niz brdo...

Italijan je to i učinio, a kao šesti u subotu osvojio je titulu u tehnički najzahtevnijoj disciplini sa 531 bodom, 19 više od Granža, pobednika prethodna tri slaloma.

Herbst je ovom pobedom došao do trećeg mesta u slalomu, sa 450 bodova.

Mario Mat, do subote ujutru trećeplasirani u slalomu, sa takodje izglednim šansama da osvoji "Kristalni globus" pao je još u prvoj vožnji i na kraju završio kao četvrti u generalnom plasmanu.

Ukupni pobednik Svetskog kupa, Bode Miler, nije nastupio u subotu, zbog povrede ruke, a i zašto bi, kada je najprestižniju titulu osigurao još pre dva dana, posle superveleslaloma.

Didije Kuš pobednik je u spustu, Hans Rišelt u superveleslalomu, Teg Ligeti u veleslalomu i, konačno, Manfred Melg u slalomu i to sa samo jednom pobedom u sezoni.

Melg je četvrti pobednik Svetskog kupa iz Italije, posle Gustava Toenija, Alberta Tombe i Djordja Roka.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC