• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Sreća u nesreći na treningu na Hungaroringu

Autor mondo.rs

Na prvom treningu Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske Serhio Perez doživeo udes, ali, na sreću, ostao je nepovređen.

Trka Formule 1 u Mađarskoj, koja će se voziti u nedelju, imala je nesrećan uvod ali sa srećnim završetkom.

Sat vremena nakon početka prvog treninga na Hunagaroringu Serhio Perez, vozač Indija Forsa, doživeo je udes. On je posle izlaska iz krivine 11 zakačio ivičnjak, a bolid je proklizao, pa se nekontrolisano kretao nekoliko trenutaka, pre nego što se okrenuo i zaustavio na suprotnoj strani staze.

Perez je brzo nakon toga izašao iz automobila i preko timskog radija poručio da je dobro, što je prava sreća, budući da je bolid pretrpeo ozbiljna oštećenja.

Perez prevrtanje
Izvor: YouTube

Meksički vozač je sam otišao u boks, dok je dizalica dugo uklanjala automobil i krhotine sa staze, zbog čega je trening bio prekinut na sat vremena.

"Ovo je zaista bio gadan udes, ali sam imao dosta sreće. Staza je bila prvljava i nakon krivine malo sam izleteo na deo pored staze, koji takođe nije bio čist, pa sam izgubio kontrolu. Zaustavio sam se na drugoj strani staze, ali pod čudnim uglom, tako da se auto i prevrnuo", izjavio je Perez, koji je odmah nakon udesa otišao na detaljne medicinske preglede.

"Sve je dobro prošlo, iako je to bio čudan splet okolnosti. Mislio sam da će sve biti sve u redu, ali prljava staza uzrokovala je da izgubim kontrolu nad situacijom. Sada ćemo morati sve da proverimo do detalja", dodao je vozač Fors Indije.

Incident na stazi u Mađarskoj mnoge je uznemirio budući da je to prva trka posle sahrane Žila Bjankija, mladog vozača, koji je preminuo prošle nedelje nakon devet meseci provedenih u komi posle udesa na stazi u Japanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC