• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUNGARORING: Sjajan dan za Ferari i Fetela!

Autor mondo.rs

Od Mihaela Šumahera 2004, Ferari nije pobedio na trci u Mađarskoj. Do ove nedelje...

Mnogo uzbuđenja viđeno je tokom desete trke Formule jedan u 2015. godini.

Preticanja, odustajanja, greške... Svega je bilo, a pobedu je odneo Sebastijan Fetel u svom Ferariju, koji je bez obzira na četiri titule šampiona Formule jedan tek ove nedelje prvi put osvojio trku za Veliku nagradu Mađarske!

Bila je to njegova 41. pobeda u karijeri, čime se izjednačio se Ajrtonom Senom.

Fetel je, takođe, postao prvi vozač Ferarija još od svog slavnog sunarodnika Mihaela Šumahera 2004. godine, koji je trijumfovao za Ferari na stazi Hungaroring.

Iskoristio je loš start Luisa Hamiltona i prestigao ga na vodećoj poziciji već u prvom krugu. Potom je vozio kao u najboljim danima i sačuvao prvo mesto.

Emotivan oproštaj od Žila Bjankija


Trka na Hungaroringu imala je kao uvertiru minut ćutanja u znak sećanja na Francuza Žila Bjankija, koji je preminuo 17. jula posle devet meseci u komi zbog povreda zadobijenih na trci u Japanu prošle sezone.

Šampion iz 2010, 2011, 2012. i 2013. trku je završio za 1:46:9.985, što je bilo 15.7 sekundi brže od Rusa Danila Kvjata iz Red Bula, koji se prvi put u karijeri našao na podijumu, a 25 sekundi od trećeplasiranog Danijela Rikarda, takođe vozača Red Bula.

Vodeći u generalnom plasmanu, Luis Hamilton iz Mercedesa, uprkos pol-poziciji, trku je završio kao šesti. Britanac je imao mnogo problema na startu, pa je već u prvom krugu pao na četvrto mesto, a potom i na deseto, jer je izleteo sa staze kada je pokušao da pretekne klupskog kolegu Nika Rozberga.

"Niko me je isekao i izgurao sa staze!", požalio se Hamilton svom timu preko radio-veze.

Sjajni Britanac uspeo je, ipak, da se probije u vrh, do četvrte pozicije, ali su ga česti odlasci u boks (šest puta) koštali boljeg plasmana. U svakom slučaju, uspeo je da sačuva prvo mesto na listi vozača i posle desete trke u sezoni.

Hamilton trenutno ima 202 boda, Niko Rozberg 181, Sebastijan Fetel 160, a daleko za njima su Valeri Botas (77), Kimi Raikonen (76), Felipe Masa (74)...

Četvrto mesto u Mađarskoj zauzeo je Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso, peti je bio Fernando Alonso iz Meklarena, sedmi Roman Grožan iz Lotusa, osmi Niko Rozberg iz Mercedesa. a bodove su osvojili još Dženson Baton iz Meklarena i Markus Erikson iz Zaubera.

Naredna trka u šampionatu voziće se 23. avgusta, za Veliku nagradu Belgije.

U konkurenciji konstruktora i dalje je prvi Mercedes sa 383 boda, a drugi je Ferari sa 236. Na trećem mestu nalazi se Vilijams sa 151.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC