• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australija tvrd orah, Srbija u četvrtfinalu

Autor mondo.rs

Srbija pobedila Australiju 10:9 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD - Italija.






Samo oni koji ne prate vaterpolo mogli su pre utakmice Srbija - Australija da kažu: "Ma, ko još u toj Australiji igra vaterpolo!".

A svi oni koji prate vaterpolo, znali su da će direktan duel za osvajanje prvog mesta u grupi, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, biti sve samo ne lak.

Dubrovčanin Elvis Fatović, nekadašnji trener Juga, "skockao" je reprezentaciju Australije i od nje napravio više nego respektabilnu ekipu, koja je svoj potencijal potvrdila i u meču sa evropskim šampionom Srbijom.

Strepeli smo!

Srbija - Australija 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) u 3. kolu na SP. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD - Italija.

Igrač više: Srbija 7 (2), Australija 5 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pietlović 1, Nikić 1, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, Stefan Mitrović 2, B. Mitrović.

AUSTRALIJA: Stenton, Kembel , Ford, Koteril 1, Pauer 1, Gilhrist, Roač, Janger 3, Svift 2, Emeri, Hojden 1, Martin 1, Denerli.

Posle mnogo preokreta, serije Australije, a potom "reterna" u poslednjoj četvrtini, Srbija je obezbedila četvrtfinale, a to znači tri dana odmora.

Da neće ići tako glatko, videlo se od starta utakmice. Australija igra tvrdo, sa mnogo plivanja, a Elvis Fatović je, očigledno, ubacio i neki "vic" u igru, tipičan za jugoslovensku školu vaterpola.

Kada se sve to sabere, plus ne baš sjajan dan srpske odbrane (ponovo je primljeno devet golova kao protiv Japana!), uz malo nervoze... eto, nevolja i neizvesnosti!

Posle gola Stefana Mitrovića za 6:4 početkom treće deonice, Australija je napravila seriju od čak 4-0(!) i u poslednji deo igre ušla sa prednošću od dva gola.

Ali, "delfini" su se na vreme pribrali. Milan Aleksić i Stefan Mitrović pobrinuli su se da Srbija stigne do izjednačenja, a Živko Gocić i Filip Filipović do konalnog trijumfa.

Strelci za Srbiju: Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić po 2; Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić po 1.

Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.


I četvrtina

0:1, Houden

1:1, Slobodan NIkić

2:1, Miloš Ćuk

3:1, Pijetlović

3:2, Pauel

Gotova je prva četvrtina. Biće tvrdo, kao i uvek sa Australijom. Srbija vodi 3:2.

II četvrtina

3:3, Aron Janger

4:3, lob Filipa Filipovića

4:4, Martin

5:4, Milan Aleksić

Kraj druge četvrtine. Srbija vodi 5:4.

III četvrtina

6:4, Stefan Mitrović

6:5, Svift

6:6, Koteril

6:7, Janger

6:8, Janger

Kraj treće četvrtine. Srbija gubi 6:8.

IV četvrtina

7:8, Aleksić

8:8, Stefan Mitrović

9:8, Gocić

10:8, Filipović

10:9, Svift

KRAJ!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC