• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP CEV: Zvezda pala

Odbojkašice Crvene zvezde izgubile su od francuskog Le Kanea sa 2:3 (21:25, 25:18, 20:25, 25:22), u polufinalu završnog turnira Kupa CEV u Beogradu.

 KUP CEV: Zvezda pala  Izvor: MONDO

Bodrene domaćom publikom, odbojkašice Zvezde imale su periode dobre igre, ali i velikih padova.

Iskusnije igračice francuskog tima na kraju su zasluženo slavile i nedelju u finalu od 20 sati igraće sa Skavolinijem koji je u drugom meču nadigrao Samorodok sa 3:0. Zvezda će se u duelu za treće mesto od 17.30 časova sastati sa ruskim timom.

Utakmica je obilovala usponima i padovima u igri oba tima. Kada je Zvezda imala stabilan prijem, tada nije bilo problema ni u napadu.

U prvom setu "crveno-bele" su imale problema u ta dva elementa, pa su taj deo meča izgubile sa 21:25. Drugi set doneo je stabilniji prijem, automatski i bolji napad, a odlično je u tom delu meča funkcionisao i blok. Povela je Zvezda sa 4:0, a do izjednačenja je došla sa 25:18.

Treći set, međutim, ponovo je pripao gošćama iz Francuske. Bilo je izjednačeno sredinom seta - 14:14, ali je ipak Le Kane došao do 25:20 i 2:1. Zvezda je imala problema sa svojim servisom, kao i sa prijemom, što je dovelo do toga da gosti ponovo steknu prednost.

Četvrti set Zvezda je počela ubedljivo. Povela je sa 4:0, a na prvi tehnički tajm-aut otišla je sa 8:3. Francuski tim se nije predavao pa je došao do izjednačenja na 14:14. Ipak, Zvezda je na drugi obavezni odmor u četvrtom setu otišla sa prednošću od dva poena 16:14.

Neizvesno je bilo do kraja tog seta, a posebno u samom finišu četvrtog seta, koji je Zvezda igrala za opstanak u meču. Crveno-bele su vodile sa 23:20, Le Kane je stigao do 23:22, ali je na kraju ipak bilo 25:22 za novo izjednačenje.

U petom setu Zvezda je imala vođstvo od 4:3, ali je usledila serija grešaka pa su igračice Le Kanea bez većih problema stigle do 15:10 i pobede od 3:2.

Kapitenka Zvezde Ivana Nešović rekla je posle utakmice da je njen tim pokazao da može da se ravnopravno bori sa evropskim timovima poput Le Kanea.

"Imamo kvalitet da se borimo, pokazali smo to na neki način borbom u pet setova. Bilo je ipak oscilacija, nekad smo igrale dobro, nekad loše. Francuska ekipa imala je više sreće", kazala je Nešovićeva.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC