• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Udovičić obećao: Trening centar za vaterpolo

Autor mondo.rs

Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić primio "svoje" - srpske vaterpoliste i tokom svečanosti rekao: "Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji".

 Vanja Udovičić obećao izgradnju Trening centra vaterpolistima Srbije Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS



Srpski vaterpolo i srpski sport u celini beleže nestvarne rezultate, godinama unazad. Ova godina je zaista fenomenalna. Rezultati su u neskladu sa uslovima u kojima se pripremaju srpski sportisti. Ekonomsko-društveno poniranje održava se, razume se i na finansiranje sportskih organizacija i klubova, ali i pored toga naši sportisti pokazuju veliko srce, želju, htenje, borbenost...

I pobeđuju!

Da li će se bar nešto u dogledno vreme promeniti, bar što se tiče vaterpola?

Sudeći prema izjavi ministra sporta, inače bivšeg proslavljenog vaterpoiliste Vanje Udovičića, postoji nada za reprezentativni vaterpolo.

"Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji, da decentralizujemo sport i razvijamo sportsku infrastrukturu u čitavoj Srbiji. Veoma je važno da se širi baza sporta i da zaživi rekreativni sport. Bez jake baze ne možemo ni očekivati pobede i vrhunske rezultate", rekao je Udovičić tokom prijema za vaterpoliste Srbije koji su na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Kazanju osvojili zlato.

Srbija će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, a predsednik Vlade Aleksandar Vučić je tokom prijema rekao da je vlada za to takmičenje izdvojila 120 miliona dinara.

"Kao što smo mogli da čujemo od premijera, Vlada će se potruditi da obezbedi još sredstava. Željanam je da nešto posle tog prvenstva i ostane sportistima, da nakon svakog organizovanog takmičenja u Srbiji nešto ostane kao benefit za taj sport", dodao je Udovičić.

Povodom novog uspeha srpskog reprezentativnog vaterpola, ministar je izrazio ushićenje!

"Još ne mogu na pravi način da izrazim svoje zadovoljstvo i osećaj koji imam povodom njihovog uspeha. Moram reći da prvi put imam tremu i pozitivni naboj kao i dok sam igrao, a mislio sam da to nestaje kada se izađe iz sporta. Jako mi je bilo teško gledati ih, jer koliko god morao da budem objektivan zbog pozicije na kojoj jesam, juče sam shvatio da to ne mogu“, rekao je Udovičić.

Ministar je još jednom čestitao igračima na osvojenom zlatu.

"Postati prvak sveta je možda lako, ali potvrditi tu titulu je mnogo teže. Ova pobeda je zato velika, jer smo je čekali od Rima 2009. Momci su pokazali da razlogom od njih možemo očekivati još mnogoveličanstvenih rezultata“, poručio je Udovičić.


Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

brankica

oni su nepobedljivi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC