• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj 2015:Debakl Sloge i to košarkaškom razlikom!

Autor mondo.ba

Rukometaši dobojske Sloge deklasirani su od Tatran Prešova iz Slovačke na startu 47. po redu TV turnira šampiona u Doboju.

  Nakon svečanog otvaranja TV turnira šampiona u Doboju, privilegiju da otvore takmičarski dio imali su rukometaši domaćina Sloge i branioca trofeja Tatran Prešova.

Ali, Dobojlije, koje su zbog prošlogodišnjih poplava  na kratko "zamrzle" svoje postojanje, nisu u utorak uspjele da se ozbiljnije suprotstave dvostrukim uzastopnim osvajačima trofeja, koji su slavili košarkaškom razlikom (!?). Bilo je 53:19 (22:12).

Samo u početku, ekipa Emira Junuzovića je održavala "egal" (4:4), a onda su gosti "ubacili" u višu brzinu i serijom od 5:0 stekli pet golova prednosti (9:4).


Slovačku seriju golova je potom prekinuo Srđan Gavrić, ali to nije omelo Slovake da nastave u još jačem ritmu i praktično "slome" rivala već u prvom poluvremenu. Prednost je konstatno rasla, a na tri minuta do kraja prvog poluvremena bila je i dvocifrena (19:9).

Tim trenera Rastislava Tritika je do isteka 30. minuta zadržao vođstvo sa pola "gasa" i sa "plus 10" se otišlo na odmor - 22:12.

U nastavku susreta viđena je ista slika na terenu u Doboju - učesnik SEHA lige i aktuelni pobjednik je rešetao mrežu Sloge, u 44. minutu je bilo 20 razlike (35:15), pet minuta kasnije i "+25" (40:15), a ubrzo i +30 (46:16).

Tatran je do kraja još i povisio vođstvo do konačnih 53:19 za prve osvojene bodove na turniru.

Srđan Gavrić je sa četiri gola bio najbolji u taboru Sloge, dok je najefikasniji kod Slovaka, ali i na cijeloj utakmici bio Radoslav Antl sa 11 pogodaka.

U drugom susretu prvog dana takmičenja, Izviđač iz Ljubuškog je remizirao sa turskom Antalijom (35:35), dok je u posljednjem meču slovenačko Gorenje savladalo reprezentaciju Saudijske Arabije rezultatom 31:20.

U taboru hercegovačkih "skauta", prvo ime bio je Josip Šarac sa osam golova, koliko je na drugoj strani postigao Radoje Kovačević u dresu turske ekipe.

U posljednjem susretu Slovence je do trijumfa nad Saudijcima predvodio Mario Šoštarić (šest pogodaka), a najefikasniji kod rivala Gorenja bio je Abdulah Alabas sa golom manje.

U srijedu su na programu tri utakmice:

Vojvodina - Saudijska Arabija (17.30, RTRS TV)

Tatran Prešov - Izviđač (19.15)

Gorenje - Borac m:tel (21, RTRS plus TV)




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC