• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP CEV: Zvezdi treće mesto!

Odbojkašice Crvene zvezde savladale ruski Samorodok (3:2) i osvojile treće mesto na finalnom turniru Kupa CEV u Beogradu.

 KUP CEV: Zvezdi treće mesto! Izvor: MONDO

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su treće mesto u Kupu CEV, pošto su u nedelju savladale ruski Samorodok rezultatom 3:2, po setovima 25:19, 24:26, 25:21, 23:25, 15:12.

U finalu završnog turniru u Beogradu sastaju se francuski Le Kan i prvi favorit takmičenja - italijanski Skavolini.

Zvezda je u utakmici za treće mesto odigrala rasterećenije i bolje nego u polufinalu sa Le Kaneom, što joj je i donelo uspeh. Odlučujuću prednost crveno-bele su stekle servisima i u odbrani.

Odbojkašice Zvezde kontrolisale su igru jedan i po set, a onda su od sigurnih 16:11 za tili čas pale na 17:18 i Samorodok je "na razliku" uspeo da izjednači na 1:1.

U trećem setu Zvezda je ponovo vratila svoj stil igre i to je donelo rezultat.

Pre svega servisom, crveno-bele su dolazile do velike prednosti, koju su znale da pretvore u poene. Vodile su sa 12:5, 17:10, 22:16, ali je završnica seta bila neizvesna.

Ruska ekipa približila se na 22:20. U igru je na poziciju korektora ušla Marta Drpa, levoruka odbojkašica, koja je realizovala poene za 25:21 i vođstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set bio je najneizvesniji. Vodile su Ruskinje, Zvezda se približavala, izjednačila na 20:20 i 23:23, ali su odbojkašice Samorodoka vezale dva poena za 25:23 i novo izjednačenje - 2:2.

Odlučujući set odvijao se po sličnom principu. Nošene podrškom "fudbalske" publike, domaće odbojkašice su imale lepu prednost od 9:6, ali su gošće izjednačile na 10:10.

Zvezda je tada na servise Nataše Šavarike uspevala da izgradi kontre, koje je realizovala Marta Drpa. Tri poslednja poena u meču donela je upravo Drpa, za 15:12 i konačnu pobedu!

Nešović: Mladost nije alibi

Kapiten crveno-belih Ivana Nešović zahvalila je navijačima koji su podržali tim na putu do velikog uspeha, osvajanja trećeg mesta u renomiranom evropskom takmičenju.

"Drago mi je što smo uspele da se izdignemo posle poraza u polufinalu i što smo uspele da dokažemo da mladost ne može da bude alibi za poraz. Pokazale smo da znamo kako se igra odbojka", kazala je Nešovićeva.

Trener Samorodoka Sergej Novikov čestitao je Zvezdi na pobedi.

"Utakmica je bila zanimljiva, posebno kada su se igrali dugi poeni. Ekipa Zvezde je pokazala vrlo dobru igru. To je mlad i perspektivan tim", kazao je Novikov.

Novikov je dodao da ga zanima "kojim to medom trener Zvezde maže loptu, kada njegove igračice ni po koju cenu ne žele da je ispuste" i ocenio da je kvalitetna igra crveno-belih u odbrani bila odlučujuća.

Pavličević: Puno nam je srce, ali moramo dalje

Strateg Crvene zvezde Ratko Pavličević zahvalio je Samorodoku na komplimentima.

"To su naši prijatelji na terenu i van njega i zbog toga nam je posebno drago što smo uspeli da priredimo nezaboravan spektakl", rekao je.

"Puno nam je srce što smo osvojili treće mesto, odigrali deset jakih setova i uspeli da u jednoj utakmici pobedimo. Teško je igrati protiv ovakvih ekipa, nemamo mnogo prilike za to. Doneće nam ovaj turnir i iskustvo, model kako treba igrati. U ovakvim mečevima morate da zaradite svaki poen i to će značiti mnogo devojkama koje se još usavršavaju", istakao je Pavličević.

Prema njegovoj oceni, tim Zvezde ima i više domete, koje tek treba da dostigne.

"Ne treba sada uživati, treba nastaviti dalje, korak dalje", naveo je trener Zvezde, koji je zahvalio i medijima na podršci.

DVORANA: Pionir. GLEDALACA: oko 2.500. SUDIJE: Zaharesku (Rumunija), Jakina (Poljska).

CRVENA ZVEZDA: Burmaz, Ninković 13, Ševarika 8, Blagojević, Živković 13, Jovanović, Bjelica, Rosić (libero), Nešović 17, Rakić 9, Drpa 15, Dragović 12.

SAMORODOK: Kosnireva 1, Makarova 23, Pligunova 6, Kuznjecova, Elizarova, Kiseljeva 17, Peškina 14, Kulikova, Akulova 26.

(Beta/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC