• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na kraju se "zakuvalo", ali 3:0 za Novaka!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta morao mnogo da radi za plasman u osminu finala US opena. Sledeći je Bautista Agut.

Novak Đoković u prva dva meča Otvorenog prvenstva SAD je prepustio rivalima ukupno 10 gemova.

Italijan Andreas Sepi (25. teniser sveta) u trećem kolu je trebalo da bude nešto "tvrđi orah" od Brazilca Souze i Austrijanca Hajder Maurera i zaista je to bio, mada Novakova pobeda i nastavak dominacije u međusobnim susretima (11:0) nijednog trenutka nisu ozbiljno dovedeni u pitanje.

Đoković - Sepi 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 7:5, nakon nepuna dva i po sata igre.

"Znao sam da će Andreas biti solidan sa osnovne linije. Pobedio je Federera na Australijan openu, ne plaši se velike scene, ali ja sam uspeo da ostanem fokusiran u odlučujućim momentima. Pobedio sam u tri teška seta", rekao je Đoković za "Eurosport" ubrzo po završetku meča.

Najbolji teniser sveta u osmini finala će opet biti izraziti favorit, protiv Španca Roberta Bautiste Aguta (23. na ATP listi, međusobni skor 2:0). Agut je u petak uveče gubio od Davida Gofana rezultatom 2:6, 5:7, 6:3, 3:1, kada mu je Belgijanac predao meč zbog povrede.

Možda je to dobro za Novaka, jer ga je Gofan nedavno u Sinsinatiju propisno namučio, doduše, na dan kada je 28-godišnji Beograđanin bio krajnje neraspoložen za igru sve do sredine trećeg seta...

Najneizvesniji okršaj Novaka i Sepija viđen je na Rolan Garosu 2012, kada je srpski as preokrenuo rezultat sa 0:2 na 3:2.

Ovog puta je kontrolisao rezultat od trenutka kada je u prvom setu napravio "ribrejk" i izjednačio na 2:2.

Nije Đoković bio preterano nadahnut za igru, naročito posle rutinskog vođstva od 1:0 u setovima, ali je sigurno osvajao gemove na svoj servis, dok je na servis Sepija u pravim trenucima pojačavao pritisak i pravio ključnu razliku.

Publika je u povremeno monotonom meču dobila razlog da se pomeri ka ivici stolica tek u finišu trećeg seta. Kada je Novak pri 5:4 servirao za pobedu, u Sepija kao da je ušao duh nekog znatno kvalitetnijeg igrača, pa je po prikazanom tenisu delovalo kao da igraju, recimo, Đoković i Endi Marej.

Italijan je "brejknuo" Novaka za izjednačenje na 5:5, a bio je i na korak od "taj brejka" nakon što mu se Srbin revanširao u 11. gemu. Ipak, naš teniser je smogao snage da privede meč kraju u skladu sa očekivanjima svojih navijača.

Ima još dovoljno vremena da podigne nivo svoje igre, jer nema sumnje da će mu za drugu titulu šampiona US opena biti potrebne kvalitetnije partije od večerašnje...

IZ GEMA U GEM...

TREĆI SET

POBEDA, 7:5! Opet je Sepi zaigrao odlično, obezbedio dve vezane šanse za brejk i odlazak u "taj brejk", ali Đoković je osvojio četiri poena zaredom i završio posao - 3:0 (6:3, 7:5, 7:5)!

BREJK, ĐOKOVIĆ - 6:5! Brzo i ubedljivo, Novak je vratio prednost brejka i ponovo će na svoj servis pokušati da "overi" pobedu. Njegova reakcija nakon forhend top spina blizu osnovne linije i Sepijevog neuspelog pokušaja da vrati lopticu? "AAAAAAAA!"

BREJK, SEPI - 5:5! Neverovatno... Okuražio se Andreas Sepi i uspeo da produži meč i svoj boravak na terenima US opena. Vinerom je stekao 0:30, Novak je potom zaigrao maksimalno jako i motivisano, ali je bekhendom u aut za 15:40 i dvostrukom servis greškom zakomplikovao sebi život.

5:4 - Novak će servirati za pobedu.

4:3 - Ne da se Sepi! Novak je imao dve vezane brejk lopte za 5:2, ali je pri 15:40 na mreži bio neprecizan i to je bio momenat u kojem je preokrenut tok sedmog gema.

3:2 - Mogao je Sepi da uzvrati, ali Đoković čuva prednost. Italijan je imao prve brejk lopte još od trećeg gema prvog seta, i to tri vezane (0:40). Izvukao se Srbin...

BREJK, ĐOKOVIĆ - 2:1! Prvi reket sveta ide ka sigurnoj pobedi. Nakon 40:15 za Sepija dobio je četiri poena zaredom i preuzeo kontrolu rezultata i u trećem setu.

DRUGI SET

7:5! Nije se dao Sepi, posle 30:0 izjednačio je na 30:30, ali Novak mu nije dozvolio više od toga. Asom je došao do prve set lopte, potom uputio još jedan odličan servis. Forhend, izlazak na mrežu i odličan volej za vođstvo od 2:0 u setovima.

BREJK, ĐOKOVIĆ - 6:5! Konačno... Nije Novak blistao ni u verovatno prelomnom gemu za ishod drugog seta, pa možda i čitavog meča. Nekoliko poena je "poklonio" Sepiju, ali je iskoristio treću brejk loptu, pošto je stegnuti Italijan poslao bekhend u mrežu.

4:5 - Set polako ulazi u neizvesnu završnicu. Sepi je uzeo još jedan gem sa "nulom", čemu je Novak kumovao sa dve neiznuđene greške slajs udarcima. Imao je Italijan i sjajan bekhend koji je "liznuo" liniju pri 30:0.

3:4 - Za sada krajnje "ravan" drugi set. Od poslednjih 25 poena, čak 24 je pripalo teniserima na servisu.

1:2, 2:3 - Obojica vrlo sigurna na svom servisu.

0:1 - Rezultat se u prvih osam poena kretao kao u osmom gemu prvog seta! Opet je Novak strpljivom igrom anulirao zaostatak od 40:0, pa spasio i četvrtu gem loptu, ali onda je Sepi dobro odservirao i u sledećem poenu imao sreće da Novakova loptica zakači vrh mreže i idealno mu "sedne" na forhend.

PRVI SET

SET, ĐOKOVIĆ - 6:3! Kako je meč odmicao, Novak je postajao sve sigurniji u razmenama sa osnovne linije, a Sepi nije pokazao da ima ideju kako da mu naudi.

BREJK, ĐOKOVIĆ - 5:3! Novak je od 40:0 za Sepija stigao do 40:40, potom spasio i četvrtu gem loptu, a onda preuzeo inicijativu i na trećoj brejk lopti "slomio" protivnika.

BREJK, ĐOKOVIĆ - 2:2, 3:2! Brzo se oporavio i "poništio" prednost Italijana, a zatim i poveo, drugi put u meču.

BREJK, SEPI - 1:2! Nenadani početak meča. Novak je prepustio gem na svoj servis bez osvojenog poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC