• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ivana u Berlinu: Ovde skačem za svoju dušu

Autor mondo.rs

Najuspešnija srpska atletičarka završava sezonu za pamćenje u glavnom gradu Nemačke.

 Ivana Španović u Berlinu Izvor: MONDO/Mladen Šolak

/Od izveštača MONDA iz Berlina/

Na dan otvaranja Eurobasketa, u delu Berlina suprotnom od onoga u kojem su košarkaši, nalazi se i Ivana Španović.

Srpska heroina priprema se da u glavnom gradu Nemačke završi sezonu za pamćenje. Skakaće još na Čelendžeru u Nemačkoj, pa odlazi na zasluženi odmor. Novinari iz Srbije zatekli su je u holu baš dok je razgledala slike destinacija na koja bi mogla da otputuje na deset dana.

Proteklih dana, skakala je kao nikad. U Pekingu je prvi put preskočila granicu od sedam metara (i to dva puta), a potom je u Švajcarskoj ostvarila novi najbolji rezultat - 7,02.

"Neću stići na Eurobasket"

"Znam da košarkaši danas počinju učešće, ali neću stići da to ispratim. Kada sam kod kuće, naravno da volim da ispratim te mečeve i volela bih da mogu i uživo, ali to iziskuje mnogo vremena, a moram biti fokusirana potpuno na ono što ja radim", kaže Ivana, uz osvrt na celu godinu. "2015. je zaista bila godina sporta. Neverovatne uspehe smo napravili i ponosna sam što sam bila deo svega toga. Nadam se da će i Igre u Riju biti onakve kakve potajno želimo."

 "Sa Cirihom sam završila sezonu. Miting koji me u nedelju očekuje u Berlinu je za moju dušu, da probam da skočim daleko i da prikupim bodove zbog kraj ukupnog plasmana najboljih skakačica na svetu", rekla je Ivana izveštačima iz Srbije.

Utisci su još jaki sa oba takmičenja. Dok se osvrće na urađeno, ne skida osmeh sa lica.

"U Pekingu mi je bilo jako bitno da iz prve skočim daleko, da bih se oslobodila i kasnije skakala rizičnije. Preskočila sam 'sedmicu', iako tehnički nisam bila na nivou na kojem sam trebala da budem i na kojem sam bila u Cirihu pre dva dana".

U Švajcarskoj je, naravno, popravila svoj (i nacionalni) rekord.

"Tamo je zalet bio onakav kakav sam trebala da izvedem u Pekingu, ali nisam uspela zbog povrede da budem 100 odsto. Bio mi je dan, ali bio je dan i Bartloleti i Proktor, koje su bile ispred mene. Tijani nije veliki izazov da preskoči sedam metara, a Šara Proktor je u životnoj formi i nikada nije izgledala kao u Pekingu".

"Na kraju, tamo sam skočila 7,01 sa ne baš 100 odsto svojih mogućnosti i to mi je takođe znak koliko mogu. Ipak, medalja je medalja i presrećna sam."

Trijumf u Cirihu joj je još draži.

"Tijana me je preskočila u šestoj seriji i znala sam da kalkuliše, htela je pobedu, iako joj moj trijumf nije ugrozio mesto u generalnom plasmanu. Kad je skočila i ostvarila dobar rezultat, ja sam znala da mogu da skočim, da ima mnogo prostora, da nisam ni bila 'na dasci', da sam doskok malo pokvarila sa levom nogom zbog povrede koje sam imala letos... Posle toga sam učinila sve da je pobedim i to samo pokazuje koliko sam u stvari napredovala od juniorskih dana, jer bih retko kada mogla da se fokusiram na naredni skok posle takvog skoka. Zato mi je draga, što sam uspela da odgovorim."

Da li već razmišlja o Riju?

"Posle ove sezone je Rio definitivno najveći cilj. Pre toga me očekuje dvoransko svetsko prvenstvo i evropsko koje će biti poslednja velika provera za Rio. Konkurenciju znam, sigurno će se pojaviti ove skakačice koje su sada išle na skok od prekosedam metara. Mene motiviše i nosi konstantnost i to što svake godine povećavam nivo i iz takve serije skokova uvek mogu da proizvedem skok preko sedam metara, koji će sigurno biti dovoljno dobar za medalju."

Sada je i konkurencija gleda jako ozbiljno. Iz godine u godinu naša atletičarka potvrđuje velike domete koji su joj predviđani još u juniorskim danima.

"Sigurno da, pogotovo posle velikih medalja. Niz od pet velikih MEDALJA stavi do znanja da uvek od mene mogu da očekuju velike daljine. Sigurno da se na takmičenju nikad neću pojaviti nespremna, ni po koju cenu."

Posle Berlina - na redu je odmor.

"Da, imaću mesec dana aktivnog odmora. Verovatno ću otići na odmor od 10 dana, a kad se vratim počeću da se pripremam za novi trenažni ciklus".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC