• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebro i Olimpijske igre!

Autor mondo.rs

Srbija pobedila Argentinu u poslednjem meču na Svetskom kupu u Japanu i osvojenim drugim mestom obezbedila plasman na Olimpijske igre 2016.

Pobeda, 3:2!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije definitivno je obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu naredne godine pošto je jutros u Komakiju (Japan), u poslednjem kolu Svetskog kupa, savladala selekciju Argentine - 25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4!

Najbolje srpske odbojkašice ujedno su ostvarile i najbolji plasman na Svetskom kupu, od kako učestvuju na tom takmičenju, pošto su završile kao drugoplasirane. Zlato je izmaklo pošto je selekcija Kine pobedila Japan sa 3:1 (25:17, 22:25, 25:21, 25:22).

Izabranice selektora Zorana Terzića ostvarile su osnovni cilj zbog kojeg su doputovale u Japan, a to je plasman na Olimpijske igre.

Na Svetskom kupu učestvovalo je 12 reprezentacija, a samo dve prvoplasirane izvadile su olimpijsku vizu. Jedna od njih je Srbija koja je na putu do Rija ostvarila deset pobeda, savladavši SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan, Kubu, Keniju i Argentinu. Jedini poraz srpske odbojkašice doživele su na startu turnira od Kineskinja.

U nedelju ujutru sve je izgledalo idealno posle dva seta. Srbija je igrala ubedljivo i olimpijska viza praktično je bila u džepu. Ali, usled opuštanja i pada koncentracije, izabranice Zorana Terzića gube dva uzastopna seta i meč uvode u peti.

Na sreću, u odlučujućem setu Srbija je odigrala možda i najbolje na turniru, dozvolivši Argentinkama samo četiri poena!

Bravo, devojke!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC