• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz umornog Borca od Holanđana (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Rukometaši Borca m:tel nisu su uspjeli oporaviti od jučerašnjeg poraza od Alple. U meču za treće mjesto bolji su bili Limburg Lajons 33:29 (16:14).

 EHF Liga šampiona: Limburg Lajons Borac 33:29 Izvor: MONDO / Vedran Ševčuk

Borac nije uspio da se domogne Lige šampiona na kvalifikacionom turniru koji se igra u Banjaluci, a gorak ukus poslije poraza u polufinala pojačao je i poraz u meču za treće mjesto.

Limburg Lajons - Borac m:tel 33:29 (16:14)

Rukometaši Borca, umorni i istrošeni poslje subotnjeg poraza nisu uspjeli da pronađu snage i volje da u meču za 3. mjesto savladaju holandsku ekipu i obezbijede plasman u 3. kolo EHF kupa.

U nedjelju pred polupraznom dvoranom i bez navijača Borac je poražen pa će kao četvrtoplasirana ekipa ovog turnira morati igrati dodatno kolo EHF kupa, tačnije moraće početi takmičenje od drugog kola.

Rastrčaniji, borbeniji rukometaši Limburg Lajonsa predvođeni sjajno raspoloženim golmanom Hoitingom napravili su iznenađenje i uspjeli da savladaju Borac, koji je samo na početku meča nagovijestio kako može da igra.

Hajnen sa osam, Jansen sa pet, te Ramos i Stajns sa po četiri gola, te pomenuti Hoiting sa 17 odbrana odveli su Holanđane do pobjede, koju je prije ovog turnira malo ko očekivao

Na drugoj strani Janković je postigao osam, a Vujović, Ćeranić i Nikolić po četiri gola, dok je Efendić upisao 22 odbrane.

Borac je u nedjelju mnogo bolje otvorio meč, nego polufinale i već poslije par minuta stigao do 5:2, uprkos promašenom sedemercu Jankovića, ili preciznije odbrani Hoitinga.

Holanđani su u desetom minutu stigli do 5:4 golom Ramosa, a odmah potom i do izjednačenja, ali je Borac golovima Ćeranića i Nikolića povećao na 7:5. Ni isključenje Vujovića, kao ni novi odbranjeni sedmerac, ovaj put Trivundži nisu poremetili ekipu igora Rađenovića koja je poslije nekih dvadesetk minuta igre imala plus četiri – 9:5.

Holanđani su ipak uspjeli da u potpunosti istope prednost i u 27. minutu izjednačili na 12:12. Dva minuta kasnije preko Hajnena su došli i do prvog vođstva 14:13, Borac je poravnao da bi u posljednjem minutu prvog dijela igre Limburg Lajons stigao do 16:14.

Početkom drugog poluvremena Borac je smanjio na 15:16, ali su Holanđani zaigrali mnogo bolje i Banjalučani nisu imali rješenja za njihovu odbranu. Pravili su greške, a iz njih su se redali kontre Limburg Lajonsa i već samo poslije sedam osam minuta igre u nastavku Borac je bio u minusu od šest golova, bilo je 22:16.

Dodatnu nervozu unosio je Hoiting koji u tim trenucima bran ii četvrti sedmerac Borca iz isto toliko pokušaja, a tu seriju prekinuo je tek nešto kasnije Janković golom za 23:18.

Prednost holandske ekipe nije se topila ni poslije isključenja Smitsa, a deset minuta prije kraja iznosila je 29:22.

Publika u Boriku pomirila se s činjenicom da Borac nema snage da uzvrati i dobije meč, ali kada je Limburg Lajons poveo 32:23 postalo je vrlo neugodno jer je Borac bio na pragu dvocifrenog poraza.

U posljednjih nekoliko minuta Banjalučani su ipak uspjeli da odigraju par dobrih napada i da ublaže poraz koji je na kraju glasio 33:29.

Velika očekivanja imao je Borac i banjalučka publika pred ovaj kvalifikacioni turnir, nLiga šampiona bila je na samo dva koraka, ali se na kraju moramo pomiriti sa činjenicom da Borac nastavlja takmičenje u EHF kupu i to od početka.

Ipak, s obzirom da se prije godinu ili dve nije moglo ni razmišljati o tako nečemu, već se mislilo kako spasiti trofejni klub od gašenja, ove poraze ne treba tragično shvatati.

Sa njima će se u suštini suočiti sami igrači i stručni štab Borca, na kojima je da se podignu i spreme za još jednu sezonu u kojoj će braniti duplu krunu u BiH i reprezentovati BiH u SEHA ligi.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

rezultat

Prateći pripremni period rezultat Borca nije ni malo neočekivan. Na dobojskom i beogradskom pripremnom turniru naši igrači nisu pokazali skoro pa ništa u osrednjoj i lošoj konkurenciji, redali su poraz za porazom. Ako je neko mislio da Boinović sa 40 god. može za 7 dana sve te rupe pokrpiti i dati 20 golova te odvesti Borac u LŠ grdno se prevario. Bojinović i u najboljim danima je znao razočarati totalno pogotovo kad igra za reprezentaciju a kamoli u ovim poznim.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC