• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Srbije prvaci sveta!!!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije su osvojili prvenstvo sveta u juniorskoj konkurenciji! U sjajnom finalu u Almatiju pobedili su Italiju 13:12 (4:1, 3:4, 5:6, 1:1)!

Još jedno zlato za srpski sport ovog leta, još jedno zlato za srpski vaterpolo!

Nakon što su naši seniori postali prvaci sveta u Kazanju, isti uspeh ponovili su juniori, koje predvodi Vladimir Vujasinović!

KAKVA GOL-RAZLIKA SRBIJE!

Srbija je do svetskog zlata stigla u zaista fenomenalnom stilu. Pogledajte gol-razliku: 111 datih i 50 primljenih! Dakle, +61!

Gavril Subotić je postigao 35 golova na turniru, od toga je Meksikancima u grupnoj fazi dao 10!

U sjajnom finalu u Kazhstanu, Srbija - Italija 13:12! Bronzanu medalju osvojila je Mađarska posle dramatične utakmice protiv Grčke, koja je rešena petercima 13:12 (9:9).

Srbiju je do zlata predvodio sjajan Partizanov dvojac - Gavril Subotić i Draško Gogov - obojica po pet golova!

Bitka najboljih reprezentacija u finalu u Kazahstanu pripala je Vujasovim "delfinčićima". Vujasinovićev tim od starta je pokazao šta želi. Bila je to sjajna prva četvrtina. Činilo se da su Italijani već tada slomljeni, ali...

Srbija je vodila 5:2, potom 6:3 i 7:4, ali je potom Roberto Ravina preuzeo stvar u svoje ruke. Postigao je tri vezana gola i rezultat je bio izjednačen 8:8. Italija je upostavila kontrolu i preokrenula je rezultat u svoju koristi - 10:9.

Međutim, i Srbija ima svoje adute. Gavril Subotić, koji je proglašen za NAJBOLJEG IGRAČA TURNIRA, sa dva vezana gola ponovo je vratio prednost Srbiji - 11:10. Italijani su uzvratili i golom Umberta Espozita ponovo stigli do izjednačenja 12:12.

Gol odluke i to kakav postigao je Draško Gogov! Poslao je torpedo ka golu Italije sa nekih osam metara!

Italijani su imali poslednju akciju, šutirao je Espozito, ali je golman Lazar Dobožanov, novi čuvar mreže kragujevačkog Radničkog, ujedno i najbolji golman ovog turnira, odbranio udarac Espozita.

Srbija slavi!

Pre dve godine, Srbija je osvojila bronzanu medalju, a u Volosu 2011. godine bila je svetski prvak u juniorskoj konkurenciji.

- STATISTIKA -

IGRAČ VIŠE:
SRB: 8/15. ITA: 4/12

Peterci:
SRB: 1/1. ITA: 2/2.

SRBIJA: Lazar Dobožanov, Mateja Asanović (1), Radomir Drašović, Mihajlo Repanović, Gavril Subotić (5), Ivan Gvozdanović (2), Draško Gogov (5), Nebojša Toholj, Marko Manojlović, Filip Radojević, Milan Vitorović.

ITALIJA: Fabio Viola, Umberto Espozito (1), Edoardo di Soma (1), Antonio Maćioni, Đanluiđi Foljo, Roberto Ravina (4), Vinćence Dolče (4), Eduardo Kampopijano, Jakopo Alesijani, Alesandro Veloto (2), Đanmarko Nikozija. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC