• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan bira...

Da su pravila igre takva da se na bilo kom žrebu mogu birati protivnici, za vaterpoliste Partizana ne bi bilo dileme.

 VATERPOLO: Partizan bira...  Izvor: MONDO

Međutim, to baš ne ide tako, pa će žreb u Rimu u utorak pokazati da li su uslišene želje crno-belih da u četvrtfinalu Evrolige igraju protiv Primorca ili će najbolji srpski vaterpolo klub svih vremena igrati u Hrvatskoj.

U svakom slučaju, Partizan neće putovati mnogo daleko - Crna Gora, tačnije Kotor, ili Zagreb (Mladost) ili Dubrovnik (Jug). Partizan će u prvoj utakmici (26. marta) biti gost, a domaćin u revanšu - 9. aprila.

Jug je stari dužnik crno-belih. U poslednje dve godine Jug je dva puta eliminisao Partizan na putu do evropskog trona. Pre dve godine, takozvani "gospari" su zaustavili crno-bele u četvrtfinalu Evrolige, a prošle sezone Dubrovčani su najpre za dlaku izbegli poraz u regularnom delu polufinalnog meča Fajnal-fora u Milanu, a potom su srećno, sa peterca, pobedili i igrali u finalu Evrolige protiv Pro Reka.

Trener Partizana Dejan Udovičić cele ove sezone ističe da cilj jeste plasman na Fajnal-for u Barseloni (9. i 10. maja), ali da se do tog cilja dolazi postepeno - stepenik po stepenik. Zato je naredni dvomeč četvrtfinala najvažniji za ekipu sa Banjice.

"Više nema slabih protovnika, a nije ih bilo ni u grupama", ističe i upozorava Udovičić.

Partizan je u poslednje vreme sparingovao i sa Primorcem i sa Mladošću. Poslednji meč Partizana i Primorca u Kotoru završen je 5:5.

Kotorani su, svakako, jedno od najprijatnijih iznenađenja Evrolige. Pokazali su da pobeda nad Pro Rekom, evropskim vaterpolo "drim timom", nije bila slučajna. Primorac ulazi u četvrtfinale rasterećen, što bi mogla da bude velika pretnja upravo potencijalnim rivalima. Zna se da se najbolje patije pružaju upravo kad nemaš pritisak.

"Nastavak elitnog takmičenja, sasvim sigurno, predstavlja izuzetan podvig i sam plasman u četvrtfinale odgovara najvećim uspesima u istoriji kluba. U četvrtfinalu, nezavisno od protivnika, očekuju nas izuzetno teški susreti, međutim, od toga ne treba praviti famu, jer kvalitet koji smo demonstrirali ostavlja nam realne nade da možemo i više", istakao je crnogorski reprezentativac Draško Brugljan.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC