• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo Partizan u Ligi šampiona

Autor mondo.rs

Sjajnom igrom u poslednjoj deonici vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su ogroman preokret i stigli do pobede nad crnogorskom Budvom - 8:7, u poslednjem meču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Samo Partizan u Ligi šampiona Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Kragujevački Radnički neće igrati u Ligi šampiona, ali je za kraj kvalifikacione runde pobedio Budvu u sjajnoj utakmici.

Radnički - Budva 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1).

Kragujevčani su loše startovali, dozvovivši rivalu da stekne tri gola prednosti, ali su ipak uspeli da zatresu protivničku mrežu u samom finišu uvodnog perioda, pogotkom petnaestogodišnjeg kadetskog reprezentativca, Vukašina Ganića - 3:1.

Odmah zatim Marko Martinić je vratio Šumadince u igru, golom sa igračem više, ali se Blažo Mitrović postarao da njegov tim i na veliki odmor ode sa plus dva - 4:2.

U nastavku susreta Budva je još u još dva navrata imala tri gola prednosti, ali to nije pokolebalo izuzetno mladu kragujevačku ekipu u nameri da se od Evrope oprosti časno. Sredinom poslednje deonice ponovo su uhvatili rezultatski priključak, prišavši u dva navrata na minus jedan, a prvo izjednačenje usledilo je tri minuta pre kraja, sigurnom egzekucijom Martinića iz peterca - 7:7. Međutim, izabranici Uroša Stevanovića nisu se zadovoljavali ni bodom, a ceo plen doneo im je Rade Joksimović, minut pre kraja.

Kragujevčane su do pobede predvodili Marko Martinić i Nebojša Joksimović sa po dva gola, a jedan su dodali Nino Blažević, Edi Alijagić, Vukašin Ganić i Luka Bosić. Na drugoj strani, po dva puta su se u strelce upisali i Bogdan Vujašević i Blažo Mitrović, a jednom Milorad Radunović, Bogdan Đurđić i Petar Ćetković.

Radnički je tako završio učešće u Ligi šampiona na trećem mestu u grupi, sa tri boda, dok je Budva ostala na dnu tabele, bez poena. U treću rundu kvalifikacija plasirali su se Solnok i Hanover.

Radnički - Budva 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1)

HANOVER - Bazen: "Stadionbad". Sudije: Mete Kokaragač (Turska) i Piter De Jong (Holandija).

Igrač više: Radnički 9(3), Budva 3(2).

Peterci: Radnički 1(1).

RADNIČKI: Šefik, Novičić, Blažević 1, Joksimović 2, Martinić 2, Stanojević, Alijagić 1, Lekić, Ganić 1, Bosić 1, Živadinović, Tomašević, Dobožanov.

BUDVA: Lazović, Manojlović, Tomanović, Vujašević 2, Mitrović 2, S. Ćetković, Radunović 1, Đurđić 1, Kovačević, Radanović, P. Ćetković 1, Franeta, Konatar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC