• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetelu "sigurica" u Singapuru

Autor mondo.rs

Od početka do kraja! Sebastijan Fetel je pobedio u Singapuru, u 13. trci Formule 1. Problemi Mercedesa, prvo povlačenje Luisa Hamiltona ove sezone. U jednom trenutku na stazu je išetao gledalac!

Ništa još nije odlučeno u Formuli 1, iako je izgledalo da već imamo pobednika! Mercedes ima moćniji bolid od konkurencije, ali je šest trka pre kraja sezone, Ferarijev Sebastijan Fetel zaostaje samo 49 bodova za Luisom Hamiltonom.

Kao nekada dok je bio u Red Bulu, tako je Sebastijan Fetel "izdominirao" i u bolidu Ferarija na stazi u Singapuru, u 13. trci u šampionatu. Dva podijuma za Ferari - prvo i treće mesto (Kimi Raikonen).

Od starta trke do kraja, Fetel je vozio "solo trku", a da niko nije uspeo čak ni da ga ugrozi. Zapravo, najugroženiji je bio kada je na stazu, u nekoliko navrata iz različitih razloiga, izlazio "bezbednosno vozilo" (safety car). Tada je Fetelu konkurencija bila najbliža, ali brzo je vratio prednost.

Već u prvom krugu Fetel je stekao prednost od tri sekunde nad Danijelom Rikardom (Red Bul), koji ga je jedini pratio sve vreme i predstavljao je kakvu-takvu pretnju vozaču Ferarija. Uzbuđenja, prema očekivanjima, bilo je na "kašičicu". Vodeću trojku - Fetel, Rikardo i Raikonen

Staza u Singapuru inače važi za jednu od težih (ima 23 krivine), ali i nezgodnijih za preticanje. Ovo, doduše, ne važi za 17-godišnjeg Marka Verštapena, koji uvek i ma gde pronalazi načina i mesta da krene u napad i pravi "lude" stvari. Ovo je bio njegov debi na ovoj stazi i zahvaljujući njemu gledali smo nekoliko uzbudljivih krugova.

Zanimljivo je bilo u poslednjem krugu kada je Verštapen dobio naređenje iz svog tima da propusti klupskog kolegu Karlosa Sainsa Juniora. Da li mislite da ih je poslušao? Ovaj mladić ne zarezuje nikog!

Na ovoj stazi je do sada voženo osam trka Formule 1 (ukjučujući ovu) i u šest su pobedili vozači koji su krenuli sa pol-pozicije. Dakle, baš kao i sada.

Vodeći u generalnom plasmanu, Luis Hamilton, odustao je u 34. krugu nakon što je imao velikih problema sa bolidom (prijavio je ranije timu da gubi snagu). Nakon štp je dobio instrukcije kako dalje, Hamilton je povikao: "Ništa ne funkcioniše", a ostali vozači su ga preticali. Nakon par krugova morao je da odustane, što je njegovo prvo povlačenje iz trke ove sezone.

U 37. krugu desilo se nešto vrlo neuobičajeno - na stazu je išetao gledalac, što je izazvalo pometnju među organizatorima. Srećom, sve je brzo bilo rešeno.


Naredna trka šampionata biće vožena u Japanu (27. septembar). Do kraja šampionata ostalo je ukupno još šest trka (Japan, Rusija, SAD, Meksiko, Brazil i Abu Dabi).

Poredak trke u Singapuru:

1. Sebastijan Fetel (Ferari)
2. Danijel Rikardo (Red Bul)
3. Kimi Raikonen (Ferari)
-----------------------------------
4. Niko Rozberg (Mercedes)
5. Valteri Botas (Vilijams)
6. Danil Kvjat (Red Bul)
7. Serhio Perez (Fors Indija)
8. Maks Verštapen (Toro Roso)
9. Karlos Sains Junior (Toro Roso)
10. Felipe Nasr (Zauber)

Generalni plasman:

1. Hamilton 252 bodova
2. Rozberg 211
3. Fetel 203 
4. Raikonen 107
5. Botas 101

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC