• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Furiozan start sezone za Bezbradicu i Bidasou

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki rukometaš Nemanja Bezbradica ovog ljeta pojačao je redove španskog drugoligaša Bidasoe, a već na početku šampionata pokazao je da će biti veliko pojačanje, a klub iz Iruna glavni kandidat za titulu i plasman u prvu ligu.

Španska avantura za Nemanju Bezbradicu krenula je odlično.

Početkom ljeta banjalučki rukometaš pojačao je redove drugoligaša Bidasoe, a već na startu sezone pokazao je da će biti veliko pojačanje za klub iz Iruna, koji je jedan od glavnih kandidata za titulu i plasman u prvu ligu Španije.

"Poslije tri odigrana kola, prvi smo na tabeli sa maksimalnim učinkom. Ostvarili smo sve tri pobjede na startu prvenstva i mogu reći da smo više nego zadovoljni kako je počeo šampionat", rekao je na početku razgovora za MONDO 22-godišnji Bezbradica.

Nakon polusezone u Izraelu, povremeni reprezentativac BiH stigao je u Španiju, sa željom da pomogne Bidasoi da izbori plasman u elitu.

"Super sam se snašao ovdje. Ekipa me je odlično prihvatila, tako da nisam imao problema oko privikavanja na novu sredinu. Sa mnom u ekipi su još golman Peđa Dejanović i pivot Veljko Davidović iz Srbije, tako da su mi i oni mnogo pomogli. Grad je super, a na svakoj utakmici tribine su pune. Jednostavno, svi u Irunu žive za rukomet", istakao je mladi Banjalučanin.

Kako kaže, izraelska i španska liga ne mogu se porediti, iako se Bidasoa takmiči u drugom rangu.

"Ovdje se mnogo više trenira i zato i jesu ovakvi rezultati. Imamo izuzetno kvalitetnu ekipu, na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača i glavni cilj je ulazak u prvi ligu, tj. Asobal", objasnio je Bezbradica.

Bidasoa je od starta šampionata krenula sa pobjedama i potvrdila da će se boriti za sami vrh. Maksimalan učinak, osim Bezbradicinog kluba, imaju Hihon Hoveljanos i Samora.

"U zadnjem kolu imali smo izuzetno teško gostovanje protiv La Roke, gdje smo slavili 29:28, a ja sam postigao osam pogodaka. Zadovoljan sam svojom igrom, ali mislim da može još mnogo bolje, tako da ću se truditi da u nastavku prvenstva pružam daleko bolje partije", zaključio je Bezbradica, koji je prije izraelske ekipe Bnei Herzlija nastupao za banjalučki Borac m:tel, gdje je i započeo karijeru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC