• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniseri Srbije: S Kazahstanom kod kuće! Odlično

Autor mondo.rs

Srpski igrači smatraju da su dobili dobrog protivnika u prvom kolu Dejvis kupa naredne sezone i da je velika prednost što će igrati pred domaćom publikom

 Teniseri Srbije dočekuju Kazahstan u Dejvis Kupu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

  Voljom žreba Dejvis kup tim Srbije je za prvog protivnika u takmičenju 2016. godine dobio selekciju Kazahstana i domaćinstvo.

Taj duel igraće se u Srbiji od 4. do 6. marta.

Selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da je njegov tim dobio rivala za respekt.

"Kazahstan je vrlo ozbilljan protivnik, uz Kokuškina i Golubjeva imaju stabilan tim koji se već nekoliko godina nalazi u Svetskoj grupi. Prvo kolo je uvek psihološki dosta teško i jako je dobro što igramo kod kuće. Daleko je mart 2016. želim i verujem da će svi naši igrači biti zdravi i kad dođe vreme za to ja ću izabrati igrače koji su spremni i koji budu u mogućnosti da igraju", izjavio je Obradović i dodao da će zajedno sa Teniskom savezom Srbije, Dejvis kup tim Srbije doneti odluku gde i na kojoj podlozi će ugostiti Kazahstance.

Viktor Troicki zadovoljan je žrebom.

"Mislim da nam žreb odgovara i sreća je što ćemo igrati prvo kolo pred domaćom publikom. Mi biramo podlogu i to nam mnogo znači. Ima još dosta vremena do meča, ali se nadam da ćemo svi igrati", izjavio je trenutno 22. igrač sveta.

"Žreb je dobar za nas. Igramo kod kuće i najbitnije je bilo da dobijemo neku ekipu protiv koje možemo da igramo pred domaćom publikom. To znači nama, ali i navijačima. Ukoliko naš tim bude u najjačem sastavu mislim da imamo jako dobre šanse da prođemo dalje", izjavio je reprezentativac Srbije Dušan Lajović.

Najiskusniji u srpskom timu Nenad Zimonjić analizirao je prvog rivala.

"Smatram da je dobro što igramo protiv Kazahstana kod kuće. Imaju izuzetnog igrača Kukuškina koji može da pobedi bilo koga. Kolovanov je imao nekoliko dobrih sezona u singlu, može i on da iznenadi, ali mislim da nije toliko konstantan, i smatram da smo mi jači u tom drugom singlu. Imaju oni i Nedovjesova, kojeg je Viktor pobedio ove godine u prvom kolu Vimbldona. Imao sam prilike da igram u dublu i protiv Kukuškina i protiv Golubjeva, ali nikada protiv njih dvojice kao tima, tako da znam šta mogu da očekujem. Smatram da smo favoriti u dublu i generalno verujem u našu pobedu u prvom kolu", naveo je Zimonjić.

Ukoliko Srbija savlada Kazahstan u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika meča Velika Britanija – Japan. Ukoliko to budu Britanci Srbija će opet biti domaćin, a ako rival bude Japan, izabranici Bogdana Obradovića će gostovati.

"Svih 16 timova u Svetskoj grupi su podjednako jaki, ne zna se ko je od koga bolji, a Britanija sa Marejem i Japan sa Nišikorijem su selekcije koje da bi pobedio moraš da igraš najbolje sa najboljim timom", dodao je Obradović i naveo da je najvažnije skoncentrisati se na prvog protivnika Kazahstan, a posle razmišljati o meču četvrtfinala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC