• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kvjat preživeo horor, Rozberg najbrži

Autor mondo.rs

Vozač Mercedesa osvojio je pol poziciju za trku u Japanu, dok je pilot Red Bula izleteo sa staze, prevrnuo se, ali na sreću, ostao nepovređen

Trku u Japanu, u nedelju od sedam časova, sa startne pozicije započeće Niko Rozberg u bolidu Mercedesa, koji je bio najbrži u kvalifikacijama.

On je stazu u Suzuki prešao za 1:32,584 minuta i stigao do druge pol pozicije ove sezone, nakon što je najbrži bio i u Barseloni u maju.

Njegov klupski drug, Britanac Luis Hamilton, bio je drugi, dok će iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, trku početi Finac Valteri Botas u Vilijamsu i vozač Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel, prošlogodišnji pobednik.

Brazilac Felipe Masa u Vilijamsu bio je peti, dok je šesto mesto osvojio Finac Kimi Raikonen u Ferariju.

Kvalifikacije u Japanu obeležio je udes Danila Kvjata u bolidu Red Bula.

On je pri kraju kvalifikacija izgubio kontrolu nad bolidom, proklizao preko mokre trave i zakucao se u zaštitni zid pored staze. Posle udarca bolid se prevrnuo u vazduhu, snažno udario o zemlju, dok su delovi sa automobila i gume leteli unaokolo. Prizor je izgledao zastrašujuće, ali je Kvjat neposredno posle incidenta potvrdio da je dobro.

Kvjat udes u Japanu
Izvor: YouTube

Udes vozača Red Bula potresao je mnoge, budući da se desio na istoj stazi godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je nastradao Žil Bjanki. Vozač Marusije zadobio je teške povrede glave kada je po velikoj kiši, u sumrak, naleteo na vozilo koje je izvlačilo bolid Zaubera sa staze. Francuz je tada pao u komu, iz koje se nikada nije probudio. Devet meseci kasnije je preminuo.

Na trci za Veliku nagradu Japana, 14. ove sezone u šampionatu F1, voziće se ukupno 53 kruga, od kojih je svaki dug 5,8 kilometara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC