• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton stigao Senu!

Autor mondo.rs

Aktuelni prvak sveta trijumfovao u trci za Veliku nagradu Japana i napravio veliki korak ka odbrani titule.

Britanac Luis Hamilton drugu godinu zaredom je bio najbrži na stazi Suzuka, što mu je omogućilo da se na "večnoj listi" vozača Formule 1 izjednači sa legendarnim Ajrtonom Senom, zabeleživši ukupno 41. pobedu u karijeri.

Hamilton je trku završio za 1:28:06,508 sati, nadmašivši timskog kolegu iz Mercedesa, Nemca Nika Rozberga, za nepunih 19 sekundi.

Time je prednost Hamiltona u generalnom plasmanu narasla na 48 bodova, što pet trka pre kraja ("u igri" je još 125 bodova) sezone govori da je on vrlo blizu treće - druge uzastopne - titule svetskog prvaka.

Na pobedničkom podijumu u nedelju se kao treći našao Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 20,850 sekundi zaostatka.

Kimi Raikonen (Ferari) zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Valteri Botas (Vilijams), a bodove su osvojili još Niko Hilkenberg iz Fors Indije, vozači Lotusa Roman Grožan i Pastor Maldonado, kao i Maks Verštapen i Karlos Sainc junior iz Toro Rosa.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton ponovo su ostali praznih šaka. Španac je zauzeo 11. mesto, a Britanac 16.

Zanimljivo je da bi Hamilton već 11. oktobra na Gran priju Rusije u Sočiju mogao da se po broju pobeda u karijeri (42) izjednači sa Fetelom, a onda bi mu ostalo da "juri" Francuza Alana Prosta sa 51.

Mihael Šumaher sa čak 91 gran pri trijumfom će, najverovatnije, ostati izvan domašaja.

Što se tiče nedeljne trke na Suzuki, Rozberg je na startu ispustio prednost stečenu u kvalifikacijama, pao je sa prve na četvrtu poziciju, dok je aktuelni šampion iz kruga u krug uvećavao prednost ispred Fetela i Botasa.


Rozberg je u 20. krugu uspeo da obiđe Botasa i preuzme treće mesto, ali Hamilton je u tim trenucima imao velikih 11 sekundi prednosti.

Kada je Verštapen u 28. krugu obišao Alonsa i preuzeo 10. mesto, bivši svetski šampion bio je jako ljut i putem radija je rekao svom timu da ima osećaj da vozi bolid sa "motorom GP2 serije".

Ferari je u 31. krugu pozvao Fetela u boks, ali su četvorostrukog svetskog prvaka zadržali nešto duže, pa je Rozberg preuzeo drugo mesto sa 10 sekundi zaostatka za klupskim kolegom. Takav poredak u vrhu ostao je aktuelan do kraja trke...

Hamilton sada ima 277 bodova (osam pobeda od mogućih u 2015), Rozberg 229, a Fetel 218. Daleko iza njih su Raikonen sa 119 i Botas sa 111 bodova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC