• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić-Marković: Kosovo ne može u MOK

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković izjavila je da je dobila uveravanja da Kosovo neće biti primljeno u MOK.

 Samardžić-Marković: Kosovo ne može u MOK Izvor: MONDO

"Savezi takozvane države Kosovo neće biti primljeni u EOK i MOK, niti će biti prisutni na Olimpijskim igrama, zato što Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo, što je osnovni kriterijum prilikom primanja sportskih saveza u MOK", rekla je u telefonskoj izjavi agenciji Beta Samardžić-Markovićeva iz Slovenije.

Samardžić-Markovićeva, koja na Brdu kod Kranja učestvuje na neformalnom sastanku ministara sporta Evropske unije i zapadnog Balkana, dodala je da je situacija drugačija kada su u pitanju granske međunarodne sportske organizacije.

"Pojedinačno, savezi reaguju na razne načine, ali je za nas jako značajno da EOK, čiji je predsednik Patrik Hiki prisustvovao konferenciji na Brdu kod Kranja, ima takav nedvosmilen stav", navela je srpska ministarka sporta.

Samardžić-Markovićeva je dodala da se na Brdu kod Kranja razgovaralo i odnosima države i nevladinih organizacija, načinu da se sport posmatra kao ekonomska kategorija, problemima sa nasiljem u sportu i borbi protiv dopinga.

Konferenciji su prisustvovali i komesar Evropske unije za sport Jan Figel i predstavnici nacionalnih olimpijskih saveza, među kojima i predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković i Predrag Manojlović.

"Jako je dobro što smo bili prisutni na sastanku, jer moramo da neprekidno pratimo trendove u Evropi i da budemo spremni da na njih odgovaramo", rekla je Samardžić-Markovićeva.

Ministri sporta Evropske unije i zapadnog Balkana ocenili su i da bojkot ovogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu, zbog akcije kineskih vlasti u Tibetu, ne bi bio dobro rešenje.

"Naš stav je bio da politika ne treba da se meša u sport. Ministri Evropske unije su smatrali da treba pomenuti stanje ljudskih prava u Kini, ali se olimpijski pokret distancirao, pa je to ostalo više kao neko njihovo lično mišljenje", rekla je Samardžić-Marković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC