• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, Vošo: Nova pobeda u Ligi šampiona!

Autor mondo.rs

Prvak Srbije ima 2-2 u elitnom rangu takmičenja i u igri je za plasman u narednu rundu. Prva pobeda Voše ikada na gostovanjima u LŠ.

Stara Jugoslavija imala je tri prvaka Evrope u rukometu:

Partizan Bjelovar 1972, Borac Banjaluka 1976 i Metaloplastika Šabac 1985. i 1986. godine.

Međutim, vremena se menjaju, pa je tako danas svaka pobeda u EHF Ligi šampiona veliki podvig naših klubova. I jeste podvig!

U Slovačkoj: Tatran Brašov – Vojvodina Novi Sad 19:27 (10:14). Prva pobeda novosadskih crveno-belih u gostima, u Ligi šampiona.

BRAVO, VOŠO!

Ovo je šampionu Srbije druga pobeda u četiri kola Grupe C Lige šampiona, posle čega se Novosađani i dalje nalaze u igri za jednu od prve dve pozicije u grupi, a to znači plasman u plej-of i potom, možda, u osminu finala.

Novosađani su posle pobede od 26:24 nad Čehovskije Medvedima iz Rusije, u SPENS-u, zabeležili drugi trijumf u elitnom takmičenju i trenutno sa Portom dele treće mesto na tabeli. Šteta, prava šteta što je naš klub u prošlom kolu poražen od Portugalaca u Novom Sadu, ali izgledi i dalje postoje.

Ove subote uveče, najefikasniji u Vojvodini bio je Filip Marjanović sa osam postignutih golova.

Maredni meč u Ligi šampiona rukometaši Vojvodine odigraće za sedam dana u SPENS-u protiv španskog Logronja.

Rukometaši Vojvodine ostvarili su istorijsku prvu pobedu u gostima u Ligi šampiona. Novosađani su trijumfovali protiv Tatrana u Prešovu sa 27:19. To je druga pobeda u četiri odigrana kola šampiona Srbija.

Vojvodina je pokazala potpuno drugo lice u odnosu meč odigran pre dva dana, kada je poražena u Seha ligi sa velikih 44:21 na gostovanju finalisti prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona, mađarskom Vespremu.

"Naši rukometaši odigrali su najbolju utakmicu u sezoni. Držali su konce u svojim rukama od početka do kraja. Na poluvremenu imali su četiri gola prednosti, briljirao je Marjanović, levo krilo naše reprezentacije, koji je postigao osam golova", piše na sajtu RK Vojvodina.

"Bekovi su odradili maestralan posao. Todorović četiri, Pralica pet, koliko je postigao i maestralni 17-godišnji Jovanović, koji je fanstastično odmenio povređenog Rastvorceva. Borili su se svi kao jedan u odbrani, a rezultat toga je samo 19 primljenih golova".

REZULTATI:

1. kolo: Meškov Brest (Belorusija) – Vojvodina 34:22
2. kolo: Vojvodina – Čehovskije Medvedi (Rusija) 26:24
3. kolo: Vojvodina – Porto (Portugalija) 23:27
4. kolo: Tatran Prešov (Slovačka) - Vojvodina 19:27
5. kolo: Vojvodina – Logronjo (Španija) ??:??

REZULTATI 4. KOLA:

Meškov Brest – Logronjo 31:33 (17:15)
/Atman 6 – Malmagro 9/

Tatran Prešov – Vojvodina 19:27 (10:14)
/Peskov 5 – Smiljanić 7/

Porto – Čehovskije Medvedi (u toku)

TABELA: Meškov Brest 6, Logronjo 6, Porto (-1) 4, Vojvodina 4, Čehovskije Medvedi 2, Tatran Prešov 0.

Parovi 5. kola: Porto – Meškov Brest (17. oktobar), Vojvodina – Logronjo (17. oktobar), Tatran – Čehovskije (18. oktobar).

*napomena: Iz Grupa C i D dalje idu prve dve ekipe, koje će se plasirati u plejof i "ukrstiti" međusobno prvi protiv drugog, drugi protiv prvog. Pobednici tih mečeva nastaviće takmičenje u osmini finala Lige šampiona.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

100% Novosadjanin

Iz grupa A i B dalje ide po 6 ekipa, a iz C i D po 2 ekipe. Tako bi valjda trebalo da bude, a to je onda vec osmina finala. Kako god, Vosa verovatno nece doci do prve dve pozicije, ali je sa ove dve pobede i matematicki obezbedila da prvak Srbije naredne sezone igra EHF Ligu sampiona. Bravo, Voso!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC