• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Čavić juri nove medalje

Najbolji plivači Srbije započeće u utorak takmičenje na Evropskom prvenstvu u velikim bazenima u Ajndhovenu.

 EP: Čavić juri nove medalje Izvor: MONDO

Srpska ekspedicija u Holandiji brojaće šest plivača - Milorada Čavića, Mladena Tepavčevića, Vladana Markovića, Radovana Siljevskog, Ivana Lendjera i jedinu damu Miroslavu Najdanovsku.

Pravo nastupa na kontinentalnom šampionatu izborio je i Čaba Siladji, ali je lekarski tim dan pred polazak odlučio da on ne putuje zbog povrede mišića.

Najjači adut Srbije biće Milorad Čavić, kome će to biti prvo učešće na Evropskim šampionatima u 50-metarskim bazenima u karijeri.

Čavić, koji u svojoj riznici trofeja iz malih bazena ima tri najsjajnija evropska odličja na 100 metara delfin, jedno zlato na duplo kraćoj deonici, kao i dva srebra na 50 metara slobodno, obećava nastavak dobrih rezultata i u Holandiji.

"Ne bežim od uloge favorita, iako sam svestan da su mnogi plivači tempirali formu upravo za Evropsko prvenstvo. Ostvario sam dobre rezultate ove godine, i bez obzira na jaku konkurenciju, nadam se medalji. Iskreno, ne razmišljam mnogo o rivalima, jer je najvažnije da se osećam maksimalno spreman, a tada se nikoga ne bojim", izjavio je najbolji plivač Srbije, koji će se u Ajndhovenu takmičiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin, kao i 100 slobodno.

Čavić, koji je u Holandiju iz SAD doputovao dva dana pre ostatka srpske ekipe, kako bi se aklimatizovao i navikao na bazen, ističe da je šampionat u Ajndhovenu idealna prilika za proveru forme pred Olimpijske igre u Pekingu, koje su najvažnije takmičenje za svakog sportistu.

Čaviću će društvo u istim disciplinama praviti Ivan Lendjer, najbolji srpski i svetski junior na 100 metara delfin. Njegov cilj je, posle šestog mesta na EP u 25-metarskim bazenima u Debrecinu, da i u velikim bazenima ostvari dobar rezultat, odnosno da izbori polufinale.

Nacionalni rekorder na 200 metara slobodno Radovan Siljevski u Ajndhoven putuje sa željom da popravi svoj i državni rekord, pre nastupa u Pekingu, za koji se izborio ispunjenjem B olimpijske norme.

"Osećam da sam spreman za novi nacionalni rekord, odnosno za vreme ispod minut i 50 sekundi. Svestan sam da je konkurencija veoma jaka, što potvrdjuje i nastup Pitera van der Hugenbanda, ali biću zadovoljan ako budem medju 20 najboljih", rekao je Siljevski, koji će u Holandiji nastupati i na kraćim deonicama - 50 i 100 metara slobodno.

Miroslava Najdanovski takodje na EP odlazi sa velikim planovima u trkama na 50 i 100 metara slobodno. Dva nedavno isplivana rekorda šampionata u Zagrebu potvrdila su da se Miroslava nalazi u odličnoj formi.

"Cilj mi je da oborim dva državna rekorda, što bi praktično značilo i ulazak u polufinale. Ako ne uspem da postignem više volela bi da ponovim rezultate sa EP u Debrecinu, odnosno da potvrdim A olimpijske norme", rekla je jedina dama u srpskom timu.

Šampionat Evrope u velikim bazenima održava se u Ajndovenu od 18. do 24. marta.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC