• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Haslumu svaka čast, ali idemo dalje!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Boris Dvoršek i dvojica iskusnih igrača Branislav Obradović i Mladen Bojinović uz svo uvažavanje Hasluma i norveške škole rukometa uvjereni u prolaz u treće kolo Kupa EHF.

 Borac m:tel: Haslumu svaka čast, ali idemo dalje! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prvi meč u Norveškoj, Borac m:tel je riješio u svoju korist minimalnim rezultatom 28:29 iako je do posljednjih 15-ak minuta imao prednost od osam-devet golova. Međutim, Norvežani su u finišu uspjeli da smanje na samo "minus jedan".

Zato je šef struke Banjalučana, Zagrepčanin Boris Dvoršek najprije govorio o utakmici u Norveškoj.

"Prvi meč je donio Borcu prvu pobjedu ove sezone što je jako bitno za psihološki aspekt u ekipi. Do ovog trijumfa nam se uvukao nekakav 'gubitnički mentalitet' pa smo pobjedom u Haslumu popravili raspoloženje i počeli da vjerujemo u ono što radimo. Utakmica nam je pokazala dva lica - oko 45 minuta smo odigrali disciplinovano, taktički zrelo i pametno, sveli ih na igru '6 na 6' i nametnuli svoj ritam, a u drugom dijelu smo vidjeli koliko je Haslum opasan. Njihova glavna karakteristika je brzina i ako ne uspijemo da nametnemo svoju igru, možemo imati problema. Imaju mlad tim i ako nešto mogu, to je trčanje", izjavio je Dvoršek na konferenciji za štampu.

Uz sav respekt mladim norveškim igračima, trener Borca m:tel uvjeren je u pobjedu i prolaz u treće kolo Kupa EHF.

"Mi moramo odigrati u pojedinačnam i ekipnom smislu najbolju utakmicu sezone ako želimo da osiguramo prolaz. Uvjeren sam to možemo jer vjerujem u svoje momke koji su bolji od Norvežana. Takođe, želio bih da dvorana 'Borik' bude ispunjena jer je u Banjaluci rukomet sportski brend 'broj jedan' i da svi zajedno proslavimo prolaz u treće kolo Kupa EHF".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mišljenje trenera dijeli i najzvučnije pojačanje Borca m:tel Mladen Bojinović.

"Moramo ozbiljno shvatiti Haslum, koji dijeli drugo mjesto u šampionatu Norveške, a vidjeli smo ovdje na kvalifikacionom turniru Lige šampiona protiv Elveruma, kakav rukomet igraju Norvežani, koji su izborili nastup u elitnom evropskom društvu. Mi smo u prvom meču pokazali da možemo da igramo na visokom nivou iako smo imali evidentan pad u posljednjih 15 minuta. Spremni smo da u nedjelju svih 60 minuta 'grizemo' jer smo ostali dužni navijačima zbog poraza od Alple. Volio bih da se svi skupimo u nedjelju i proslavimo pobjedu", rekao je popularni Baka.

I kapiten Branislav Obradović, koji je propustio meč u Brestu protiv Meškova u SEHA ligi zbog povrede prepona, biće spreman za revanš protiv Hasluma. Svjestan je da Borac očekuje teška utakmica, ali nimalo ne sumnja u pozitivan ishod.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Ovo nam je najvažnija utakmica poslije kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Akcenat je bačen na igre u Evropi i mnogo bi nam značio prolaz u dalje takmičenje. Možda je i bolje što smo u Norveškoj slavili samo minimalnu pobjedu kako u revanšu ne bi bilo nikakvog opuštanja. Očekujem trijumf i pozivam navijače da ispune dvoranu da proslavimo zajedno prolazak u sljedeće kolo", naglasio je desni bek crveno-plavih.

Revanš utakmica drugog kola Kupa EHF igra se u nedjelju u Banjaluci s početkom u 20.15 časova, a MONDO će uskoro obradovati čitaoce besplatnim ulaznicama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC