• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki "škobalji" na turniru u Sarajevu

Autor mondo.ba

Regionalni vaterpolo turnir veterana biće održan u Sarajevu 14. i 15. novembra, a na njemu će učestvovati i banjalučki "Incel". "Očekujemo zapažene rezultate iako je konkurencija izuzetno jaka", rekli su Banjalučani našem portalu.

 Banjalučki VKV Incel na turniru u Sarajevu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  U organizaciji Udruženja za promociju zdravog načina života "Wolfie", u Sarajevu će se 14. i 15. novembra održati prvi regionalni veteranski vaterpolo turnir "Sarajevo 2015", gdje će snage odmjeriti osam klubova iz zemalja bivše SFR Jugoslavije.

Jedan od klubova koji će nastupati na predstojećem turniru je i banjalučki "Incel".

"Odazvali smo se pozivu za učešće i izvešćemo najjaču ekipu koju imamo u Sarajevu. Očekujemo da ćemo ostvariti zapažene rezultate iako je konkurencija izuzetno jaka. U prvom planu je ipak promocija vaterpola, zdravog života i druženje sa starim prijateljima", rekao je u izjavi za MONDO banjalučki vaterpolista i PR "Incela" Darko Telić.

Osim "škobalja" iz Banjaluke, na turniru će nastupiti "Pijani somovi" i "Partizan" iz Beograda, "Jadran" iz Herceg Novog, "Jug" iz Dubrovnika, "Jadran Kostrena" iz Rijeke i domaćin "Vučko" iz Sarajeva.

Turnir će okupiti neka od najzvučnijih imena vaterpola u bivšoj državi, nekadašnje osvajače brojnih medalja sa olimpijada, svjetskih i evropskih prvenstva.

"Želja nam je da pokažemo da Sarajevo može biti domaćin regionalnih sportskih takmičenja te da kroz lijepu i pozitivnu regionalnu priču obnovimo nekadašnja i postavimo temelje za buduća prijateljstva. U vrijeme globalne digitalizacije, kada je sport veoma nisko na listi prioriteta, želimo pokazati djeci i mladima sve kvalitete i benefite koje bavljenje sportom može da pruži. Takođe, ovim turnirom voljeli bismo pokazati da je Grad Sarajevo i Olimpijski bazen 'Otoka' u mogućnosti da ugosti i takmičenja regionalne veteranske vaterpolo lige, koja se održavaju svake godine", saopštili su iz VK Vučko Sarajevo, a prenijela agencija "Anadolija".

Između ostalih, publika na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 14. i 15. novembra u sastavu "Jadrana" iz Herceg Novog moći će gledati dva bivša vrhunska jugoslovenska vaterpolo igrača, Vasu Subotića, osvajač zlatne evropske i zlatne svjetske medalje iz Atine i Perta 1991. godine sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i Sinišu Matijaševića, osvajač srebrne medalje iz Sevilje 1997.

I dubrovački "Jug" u bh. prestolnicu stići će sa respektabilnim sastavom kojeg će sačinjavati brojni osvajači najsjajnijih medalja sa najznačajnijih planetarnih takmičenja.

RIJEČ, DVIJE O "INCELU"

Vaterpolo klub veterana Incel iz Banjaluke osnovan je u jesen 2013. godine okupljanjem igrača koji su se u periodu 1980-1990 takmičili u okviru Druge vaterpolo lige zapad.

Danas u klubu djeluje 25 aktivnih članova, igrača i rekreativaca različitih godišta koji uplatama članarine finansiraju rad kluba.

Misija kluba je promocija zdravog načina života i igranja vaterpola u srednjim godinama, a pored igranja vaterpolo utakmica veliko zadovoljstvo im predstavlja druženje u "petoj četvrtini".

Na ostvarenju ciljeva sarađuju sa gradskom upravom i Turističkom organizacijom grada Banjaluka.
Trenutno u saradnji sa gradom Banjaluka sprovode projekat "Osnovna obuka iz vaterpola" za osobe starije od 30 godina i imaju naznake da će većina polaznika nastaviti da igra vaterpolo u "Incelu".

Redovni su učesnici tradicionalne manifestacije "Ljeto na Vrbasu" u okviru koje su, poslije 60 godina, obnovili tradiciju igranja vaterpola na rijeci Vrbas ispod tvrđave Kastel.

U toku kratkog postojanja kluba ostvarili su saradnju sa veteranskim klubovima iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske koje su ugostili na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Vaterpolo klub veterana "Incel" je bio organizator prvog međunarodnog vaterpolo turnira veterana u Banjaluci na kojem su osvojili drugo mjesto, a ove godine su učestvovali na međunarodnom turniru vetarana u Guči i Osmom međunarodnom turniru u Rovinju, sa kojih su ponijeli pehar i nagradu za osvojeno treće mjesto.

Osim igranja promotivnih utakmica veoma rado se uključuju u humane akcije u našoj sredini - u 2013. godini organizovali su humanitarnu utakmicu sa ekipom "Pijanih somova" u kojoj su prikupili novčana sredstva za dijete iz Bratunca, a 2014. prikupili su pomoć za ugrožene u majskim poplavama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC