• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana čuva emocije, Jelena se smeje

Italijanska posla za Anu Ivanović u Indijan Velsu. Jelena Janković na terenu već u utorak pre ponoći.

 Ana čuva emocije, Jelena se smeje  Izvor: MONDO

U utorak rano ujutru po našem vremenu izbacila je Tatjanu Garbin (6:3, 6:0), a u noći izmedju utorka i srede igraće protiv još jedne italijanke, Frančeske Skjavone.

Meč izmedju prvog nosioca, Ivanović i 13. nosioca, Skjavone na Masters turniru na Zapadu SAD, trebalo bi da počne u period izmedju 2.30 i 5.30 po našem vremenu.

"Definitivno mogu bolje nego što sam igrala protiv Garbin. Snažno sam odigrala završnicu, uspela da isprobam neke stvari, uvežbam udarce i pobedim u isto vreme", rekla je naša teniserka.

Ana se osvrnula i na sopstveni stil igre, za koji tvrdi da se menja.

"Uvek pokušavam da sve izvedem savršeno, da igram na najbolji mogući način, bez obzira ko mi je protivnica i u kom kolu. Ali, vremenom sam shvatila da igram sa previše potrošene energije i emocija u početnim mečevima na turnirima, čak i kada to nije potrebno", objasnila je Srpkinja.

"Sada, samo pokušavam da pronadjem igru u kojoj se osećam prijatno, da ne dovodim sebe pod pritisak, u stresne situacije i da na taj način štedim energiju".

Servis je i dalje jedan od njenih najvećih aduta.

"Kada ste raspoloženi i servirate dobro, imate dominaciju u razmeni i tada možete da probate neke nove poteze. Pokušavam da izadjem na mrežu što češće i da mi to vremenom udje u naviku", kaže Ana Ivanović, koja je protiv Garbin osvojila 15 od 17 poena iz voleja.

Takodje, Ivanovićeva nije izgubila ubitačan udarac sa osnovne linije, jer je pored sigurne igre na mreži imala i 25 vinera iz forhenda.

Treći nosilac i četvrta teniserka sveta, Jelena Janković, na prvi pogled imala je još lakši zadatak od zemljakinje. Ona je pobedila Aji Sugijamu sa 6:1, 6:1, za 58 minuta igre.

Jelena je bila vedra, nasmejana, a u duelu sa nekompetentnom protivnicom najviše muka joj je zadavao jak vetar.

"Bila sam veoma fokusirana na terenu, pokušavalo sam da odradim posao što bolje mogu. Nisam htela da joj dozvolim da udje u meč, tako da sam igrala svaki poen najozbiljnije. To je naročito važno kada vas ometa jak vetar. Ukoliko vam tada opadne koncentracija, upašćete u seriju grešaka i ostati van ritma", rekla je Jelena, koja će meč osmine finala protiv Španjolke Anabele Medine Gariges, igrati u utorak izmedju 22 časa i ponoći.

"Bilo je teško i svaki put se nešto novo pojavi. Na jednoj strani vetar ide "uz" udarac, kada promeniš stranu, naravno, i vetar duva u drugom smeru. Zbog toga sam imala četiri duple greške u drugom setu, ali sam pažnju usmerila na retern, što mi je donelo pobedu", sumirala je Jankovićeva.

Kod nje je bilo primetno znatno bolje raspoloženje.

"Zdrava sam! Upravo zbog toga me vidite kako se smejem mnogo češće, u poredjenju sa početkom godine, kada to nisam bila ja. Zbog povreda nisam mogla da uživam u igri", rekla je Jelena Janković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC