• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel samo zaprijetio Vespremu

Autor mondo.ba

Očekivano laku i ubjedljivu pobjedu upisali su rukometaši Vesprema protiv Borca m:tel. Duel u "Boriku" riješen je u drugoj polovini prvog poluvremena, kada su Mađari napravili seriju 10:2 i osigurali novi trijumf u SEHA ligi.

 SEHA liga: Borac m:tel - Vesprem Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel u duel 4. kola SEHA lige protiv Vesprema ušli su kao totalni autsajderi, a prejaki gosti iz Mađarske rutinski su odradili meč u "Boriku" i slavili ubjedljiv trijumf.

BORAC M:TEL - VESPREM 20:34 (10:19)

Gosti su tokom većeg dijela meča kontrolisali susret, dok su crveno-plavi samo jednom uspjeli ozbiljnije da zaprijete favorizovanom rivalu.

Bilo je to u 17. minutu, kada je sa dva brza gola Stefan Janković pogodio za 8:9. Od tog trenutka, pa do kraja prvog poluvremena, igrači Vesprema postigli su čak deset pogodaka, Banjalučani samo dva, pa je već na pauzi između dva dijela igre pobjednik bio poznat.

U nastavku je prednost mađarske ekipe rasla iz minuta u minut. Čuvar mreže Vesprema Roland Mikler imao je svoj dan, upisao čak 20 uspješnih intervencija, dok su domaći igrači očigledno bili previše impresionirani snagom rivala.

Napravili su veliki broj tehničkih grešaka, što su iskusni gosti znali da kazne i na kraju dođu do lagane i ubjedljive pobjede.

Trener Borca m:tel Boris Dvoršek u finišu susreta pružio je priliku mladim igračima, a briljirao je Srđan Mijatović, mladić rođen 1998. godine, koji je za nekoliko minuta pokazao da se radi o pravom rukometnom biseru i da crveno-plavi ne moraju da brinu za budućnost.

Borcu m:tel je ovo bio šesti poraz u sedam mečeva SEHA lige, a u narednom meču neće imati ništa lakši zadatak, s obzirom da će gostovati Vardaru.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

TOK UTAKMICE:

- kraj utakmice, Borac m:tel - Vesprem 20:34 -

60 - Novi gol gostiju, za konačnih 20:34. Mikler završava susret sa odličnih 20 intervencija.

59 - Bliži se kraj susreta. Gulaš održava visoku prednost Vesprema, 20:33.

56 - Četvrti gol Nilsona, 19:32. Efendić brani šut Ivančuka, peta intervencija Borčevog čuvara mreže.

56 - Novi gol Mijatovića. 19:31. Trener Borca m:tel sada je pružio šansu mlađim igračima da pokažu šta znaju.

54 - Prvi gol mladog Mijatovića. Zatim novi sedmerac za Marguča. Neumoljiv je, 18:30.

52 - Najveća prednost za Vesprem, 10 golova razlike - 18:28. Treći gol Nilsona. Šekarić na drugoj strani je "oči u oči" sa Miklerom, ali sjajni golman Vesprema je nezaustavljiv, 18 uspješna intervencija. Pokušava i Srđan Mijatović, ali ponovo je siguran Mikler.

50 - Palmarson pogađa za 18:27 nakon 17. odbrane Miklera.

48 - Pokušava Bojinović, ali Roland Mikler upisuje 16. uspješnu intervenciju. Nedugo zatim, Efendić brani u situaciji "jedan na jedan", ostaje 18:26.

47 - Novi gol Marguča sa linije sedam metara. Već sedmi njegov pogodak.

46 - Vrlo loša igra u odbrani Borca m:tel, veoma lako Mađari dolaze do novog gola, 17:25. Na drugoj strani odmah Boris Šekarić smanjio je na 18:25.

45 - Nije nikog bilo na golu Vesprema, ali su Banjalučani u kontranapadu pogodili samo stativu. Aron Palmarson to kažnjava, a Trivundža uzvraća za 17:24.

44 - Novo isključenje za goste. Sulić je zaradio suspenziju. Bojinović sa sedam metara pogađa prečku. Drugi nerealizovani sedmerac za Borac m:tel. Tajm-aut pri rezultatu 16:23.

43 - Odlićna kombinacija Trivundže i Ratka Nikolića. Nekadašnji reprezentativac Srbije postiže svoj prvi gol na utakmici za 16:22. Ipak, Gulaš donosi gol Mađarima i sa igračem manje.

42 - Andreas Oliver Nislon je isključen u redovima Vesprema, čiji trener je zatražio tajm-aut. Prilika za crveno-plave da ublaže zaostatak. U redovima domaćih u igru ulazi Srđan Mijatović, mladić rođen 1998. godine.

41 - Borac m:tel je smanjio na pet golova zaostatka, ali su Mađari vrlo brzo uzvratili sa dva gola. Trenutno je 15:22.

38 - Bojinović je ušao u igru i odmah pogodio, serija Banjalučana 3:0 za 14:20.

36 - Brz kontranapad Borca m:tel drugim golom na meču završava Milošević za 12:20, a nakon odlične intervencije Damira Efendića, Marko Ćeranić pogađa postiže novi gol za domaće.

33 - Po jedan gol na obje strane, 11:20.

31 - Počelo je drugo poluvrijeme. Borac m:tel odmah na startu nastavka imao je priliku da smanji zaostatak, ali Trivundža nije uspio da iskoristi sedmerac. Pogodio je prečku.

- kraj prvog poluvremena, Borac m:tel - Vesprem 10:19 -

30 - Nakon velike serije 10:2, od 8:9 rukometaši Vesprema stigli su do 10:19 i na predah odlaze sa velikom prednošću.

29 - Golmana Banjalučana Ivaniševića lopta je pogodila u glavu, ali srećom prošao je bez povrede. Veliki broj tehničkih grešaka domaće ekipe, Petar Gulaš povisio je na 10:18.

28 - Raste prednost gostiju, 10:17. Još dva minuta do kraja prvog poluvremena.

25 - Konačno gol Borca m:tel. Nikola Milošević prekida višeminutnu pauzu bez gola. Ali odmah Mate Lehaj pogađa za 9:16. I Marko Ćeranić se budi, 10:16, a Tibor Milošević brani šut Mađara.

23 - Marguč rešeta mrežu Banjalučana. Njegov već šesti pogodak. 8:15. Borac m:tel bez rješenja u napadu, gosti ubitačni u kontrama.

21 - Sulić nakon brze kontre donosi "plus pet" (8:13), ponovo nakon 3:8 maksimalna prednost na strani gostiju.

19 - Uzvraćaju Mađari sa dva pogotka i ponovo odlaze na četiri gola razlike. Boris Dvoršek traži tajm-aut.

18 - Mladen Bojinović je na klupi Borca m:tel, ali je neizvjesno da li će nastupiti večeras.

17 - Mini serija Banjalučana. Stefan Janković postiže dva brza gola za 8:9. Samo gol zaostatka crveno-plavih.

14 - Marguč na drugoj strani iz sedmerca postiže treči gol na meču, ponovo je "plus četiri" za goste, 5:9. Istom mjerom uzvraća Trivundža, 6:9

10 - Raste prednost gostiju, 3:8. Trivundža smanjuje sa sedam metara na 4:8.

8 - Branislav Obradović pogađa, tri gola prednosti za Mađare. U dvorani "Borik" oko 1.500 gledalaca. Novi gol Marguča, 2:6.

5 - Konačno gol Borca m:tel. Miloš Nježić pogađa za crveno-plave, ali odmah na suprotnoj strani Hoze Marija Rodrigez Vakero siguran je za 1:4. Gašper Marguč koristi grešku domaćih i već je 1:5.

2 - Nakon lijepe akcije, Renato Sulić dovodi Vesprem do vođstva 2:0. Ronald Mikler brani šut Srđana Trivundže, a odmah na drugoj strani Momir Ilić pogađa za 0:3.

1 - Počeo je susret u "Boriku". Prvi napad gosti iz Mađarske su realizovali i vode 1:0.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

REZULTATI:
Vardar - Meškov 27:28 (11:15)
Tatran - PPD Zagreb 30:23 (14:9)
Borac - Vesprem 20:34 (10:19)
Nekse - Strumica 23:17 (12:10)

TABELA: Tatran 18, Meškov 15, Zagreb 15, Vardar 15, Vesprem 12, Nekse 12, Spartak 7, Vojvodina 5, Strumira 2, Borac m:tel 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC