• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojinović za MONDO: U Francusku zbog rekorda!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Doskorašnji rukometaš Borca m:tel Mladen Bojinović za naš portal pojasnio razloge povratka u Francusku odnosno prelazak u Tremble. "Ponuda dostigla iznos koji nisam mogao da odbijem", kaže popularni Bakero.

 Mladen Bojinović o razlozima povratka u Francusku Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Proslavljeni srpski rukometaš povratkom u rodnu Banjaluku želio je da u najdražem crveno-plavom dresu okonča fantastičnu karijeru, a usput pomogne mladim igračima "Velikana iz Gospodske" da stasaju i doguraju što dalje u evropskim takmičenjima.

Međutim, dobio je ponudu da se vrati u zemlju "galskih pijetlova" gdje je braneći boje Monpeljea i Pari Sen Žermena doživio najblistavije trenutke u karijeri.

"Prva ponuda Tremblea nije bila toliko primamljiva ali za 15 dana razgovora dostigla je iznos koji nisam mogao da odbijem. Dobio sam ugovor do juna 2017. godine, zadovoljan sam i presrećan jer se vraćam u Francusku gdje imam jos tih nekih neraščićenih računa. Malo mi nedostaje od rekorda za najboljeg strijelca svih vremena", rekao je Bojinović za naš portal.

Iako ima 38 godina i skoro je osvojio "sve što se u rukometu moglo da osvoji", i dalje je motivisan da igra na visoko profesionalnom nivou a za rekord mu nedostaje stotinjak golova kako bi srušio Tunižanina Anuara Ajeda sa vječne liste strijelaca.

"Još postoji veliki motiv, kao što sam naglasio i kada sam dolazio u Borac, imam želju da igram. Imao sam dogovor sa direktorom Borca da u slučaju dobre finansijske ponude iz inostranstva mogu da odem i to sam iskoristio".

Borčeva budućnost

"Da je daleko od onog starog Borca, jeste, ali nije nedostižno. Utakmicom protiv Hasluma i protiv Alple, Borac je pokazao da nije daleko od nekih ciljeva Liuge šampiona ili EHF kupa. Možda sa ovim timom nije realno za Ligu šampiona, ali bila bi velika kruna i fantastičan uspjeh da se prođu Holanđani, što vjerujem da Borac može, žao mi je što neću biti tu. To će biti veliko iskustvo za sve igrače jer tu ima igrača koji nikad nisu igrali takvo takmičenje i to će im značiti u napretku. Borac ima perspektivu s tim da mora da se jasna slika napravi i finansijska i kompletna slika, ne može sve od danas do sutra ili sedam dana ili mjesec. Mora se napraviti dugoročan plan 'šta i kako treba'".

Uprkos odlasku, Baka nije zaboravio na svoj matični banjalučki klub.

"Želio bih se zahvaliti Borcu na tri prelijepa mjeseca u rodnom gradu. Ostaje mi žal, moja velika želja je bila da se plasiramo u Ligu šampiona ili EHF kup, na korak smo do grupne faze EHF kupa i žao mi je što neću biti dio toga, ali biću uz Borac i navijati svim srcem. Taj uspjeh će mnogo značiti za rukomet u Banjaluci i Republici Srpskoj. Igrati EHF kup ili Ligu šampiona je fantastična stvar i za klub i za publiku, zbog tog mi je ostala žal", naglasio je on.

Njegov novi klub će se u nastavku sezone grčevito boriti za opstanak u elitnom društvu Francuske.

"Tremble je loše startovao, pregovarali smo cijelo ljeto ali nismo uspjeli da se dogovorimo. Mislim da je taj loš početak i uticao na ovu novu ponudu. To je stabilan prvoligaš, ovo što se dešava nije pravi pokazatelj, svjesan sam i ambicija i ciljeva. Biće sigurno teško, ali u klubu ostajem do 30. juna 2017. bilo u prvoj ili drugoj ligi. Najvažnije mi je da klub ima jasnu viziju".

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borčevac 2

A meni se gade ovakvi navijači.

Borcevac

Gade mi se ovakvi igraci koji se kao vracaju u maticni klub da pomognu a ustvari je od Borca uzeo pare koje mu niko drugi ne bi dao. Bolje da se nisi ni vracao.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC