• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prce: Hvala Tuzlacima, a sad vratimo dug Litvaniji

Autor mondo.ba

Najefikasniji rukometaši Bosne i Hercegovine, koji su slavili protiv Slovačke na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, bili su kapiten Nikola Prce sa devet golova i Dejan Malinović sa tri pogotka manje.

  "Zmajevi" su u posljednjih 10 minuta na krilima Prcea, Malinovića i golmana Marija Blaževića slomili otpor slovačkog tima i upisali prve bodove u okviru Grupe 1 kvalifikacija za Mundijal.

"Bilo je teško, trebala nam je ova pobjeda zbog svega što se u posljednje vrijeme događalo oko reprezentacije, koju smo na sreću ostvarili. Vjerujem zasluženo. Oduševljen sam Tuzlacima i nisam mogao da vjerujem koliko je ljudi došlo da nas bodri večeras", izjavio je kapiten "zmajeva" nakon pobjede u "Mejdanu".

"Napad nam je dosta dobro išao, odbrana nije baš bila na nivou u prvom dijelu, ali kad se razbranio Mario Blažević, to nas je 'diglo' i stvarno bilo veliki vjetar u leđa. Sve u svemu mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Nikola Prce.

O susretu sa Litvancima u nedjelju očekuje da će se BiH revanširati za prethodne kvalifikacije, ali je takođe očekivao ubjedljiviju pobjedu Litvanije u Prištini.

"Teško će biti, ali ovaj meč je pokazao svjetlo na kraju tunela. Meni je iznenađenje samo četiri razlike na Kosovu, ali imamo s Litvancima negativan skor, dva puta su nas dobili i moramo biti sto posto gore da im se revanširamo".

Sličnog mišljenja bio je i Dejan Malinović.

"Veoma težak meč, nikako da prelomimo, tek smo u possljednjih 10 minuta u tom uspjeli. Ova pobjeda je rezultat cijelog tima, možda smo Prce i ja dali najviše golova, ali svako od nas je dao svoj doprinos pobjedi", rekao je Malinović i dodao da "zmajevi" moraju da vrate dug Litvancima.

"Oni su nas spriječili da odemo na Evropsko prvenstvo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC