• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Regionalna liga bez Srba?

Hrvati pristaju da igraju u regionalnoj vaterpolo ligi sa Crnogorcima i Slovencima.

 VATERPOLO: Regionalna liga bez Srba? Izvor: MONDO

Izgleda da će uskoro, možda već na jesen, ipak krenuti regionalna liga u vaterpolu, nalik na košarkašku, a izvesno je da, bar u prvo vreme, u njoj neće biti srpskih klubova, odnosno srpskog kluba (čitaj: Partizana).

Iz Hvatske stižu sve jači signali da počne projekat "jadranske vaterpolo lige" u kojoj bi igralo svih osam hrvatskih klubova, tri najbolja crnogorska (Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora i Budvanska rivijera) i jedan slovenački klub (Triglav ili Kopar).

Ideja o regionalnoj ligi postoji već nekoliko godina unazad. Predstavnici Partizana takođe su bili za to da se takva liga realizuje, ali su uglavnom takvi predlozi mlako primljeni u državama regiona.

Italijani i Mađari nisu pokazali neki veći interes da učestvuju u takvoj ligi, što je razumljivo, jer su njihove lige dovoljno jake.

Predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić rekao je da je takmičenje sa Crnogorcima i Slovencima najrealnija opcija, prenose zagrebački dnevnici.

"Za nas je to dobra liga, jer bi obuhvatila svih osam hrvatskih prvoligaša, što se ne bi dogodilo da su s nama i mađarski klubovi. Tako naši klubovi nakon regionalne lige, na temelju plasmana u njoj, mogu potom da igraju domaće takmičenje, odnosno doigravanje za titulu prvaka i plej-aut", kaže Bukić.

Osim načelne saglasnosti sa strane Hrvatskog vaterpolo saveza, ostalo je da se izjasne i klubovi. Regionalna liga bi donekle i povećala troškove, ali dobitak je u većem broju jakih utakmica.

Srpski klubovi, međutim, za sada nisu u kombinaciji zbog političke situacije, a interesovanje su pokazali i Grci. Međutim, putovanja do Grčke bi bila skupa, a i organizaciono komplikovana, za većinu klubova iz regiona.

"Ovako, u ligi sa Crnogorcima i Slovencima, tih problema nema, jer nam oni i geografski odgovaraju", kaže Bukić.

Ono što se naglas ne govori u Hrvatskoj jeste da je tamošnji interes da se crnogorski klubovi pridobiju da igraju u ovakvoj regionalnoj ligi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC