• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić za MONDO: Litva je ozbiljnija od Slovačke

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Reprezentacija BiH u nedjelju igra drugi kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, a jedan od najboljih bosanskohercegovačkih igrača, Ivan Karačić smatra da ih očekuje težak susret.

 Karačić: Moramo dati sve od sebe protiv Litve Izvor: MONDO/Samir Cacan

  „Po meni je Litva jedna ozbiljnija ekipa od Slovačke i biće jako teško, ali moramo dati sve od sebe ako želimo da pobijedimo“, kazao je za MONDO Karačić.

U posljednjem susretu ove dvije ekipe, u maju ove godine, slavila je Litva 19:15 i tako, na kraju će se ispostaviti, zatvorila vrata "zmajevima" za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Našem sljedećem protivniku to je bila jedina pobjeda u tom kvalifikacionom ciklusu.

To se, prema mišljenju našeg reprezentativca, ne smije ponoviti. Kako Karačić kaže imperativ je nastaviti s pozitivnim rezultatima u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Podsjećamo, rukometni „zmajevi“ su kvalifikacije započeli pobjedom nad Slovačkom, koja se u prvom dijelu pokazala znatno neugodniji suparnik od očekivanog.

„Vjerovatno je i protivnik svježiji bio u prvom poluvremenu i dao više od sebe, pa je tako i rezultat bio neizvjesniji. Mislim da smo mi pokazali da smo puno kvalitetnija ekipa od Slovačke. Nismo imali te sreće da se odlijepimo na vrijeme“, rekao je Karačić.

Prema njegovim riječima razlog za neizvjesnu utakmicu više leži u greškama naše reprezentacije, nego u kvalitetu Slovačke.

„Doveli smo ih deset puta u pasivan napad, a oni su iz tih pasivnih napada zabijali neke eurogolove, neke glupe golove... Kažem, imali su puno sreće pa su se držali u utakmici, ali svojom kvalitetom i igrom to nisu bili zaslužili i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo se odlijepiti i privesti kraju utakmicu“, kazao nam Karačić.

U petak su navijači Bosne i Hercegovine dobili i prvi fan shop, a to prema mišljenju beka reprezentacije BiH, mnogo znači za popularizaciju ovog sporta.

„Sigurno znači samo za popularizaciju rukometa u BiH i daje taj ton ozbiljnosti cijelom projektu, kako reprezentacije, tako i globalno rukometa u cijeloj državi. Mislim da ova država zaslužuje da rukomet bude među prva dva-tri sporta u državi i to je prvi korak ka tome“, kazao je Karačić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC