• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel pred OCI Lajons: I mi smo lavovi!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Borac m:tel u subotu (20.15 h) igra jednu od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji banjalučkog kluba, ali i cjelokupnog rukometa Bosne i Hercegovine.

 RK Borac - OCi Lajons najava meča 3.kola Kupa EHF Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U trećem kolu Kupa EHF, koji je posljednja prepreka za grupnu fazu, Banjalučani se sastaju sa holandskim OCI Lajons Limburgom, ekipom koja je slavila protiv crveno-plavih (33:29) na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u "Boriku" i na kraju osvojila treće mjesto.

Ukoliko izabranici Borisa Dvoršeka uspiju u namjeri da preskoče "lale" onda će RK Borac prvi put poslije 25 godina da prezimi u evropskim takmičenjima.

Na konferenciji za štampu, Zagrepčanin na klupi Borca Boris Dvoršek najprije je istakao da su za njega kao trenera najvažnije dvije stvari.

"Nemamo povrijeđenih rukometaša, svi su zdravi, osim Srđana Trivundže, kojeg muči viroza, ali će biti spreman za subotnju utakmicu pred koju smo odradili i nekoliko kvalitetnih treninga. Druga stvar, koja je jako važna da su igrači svjesni važnosti utakmice, 'grizu' na trenizima i jedva čekaju početak meča. Zato mislim da ćemo odigrati jako dobro protiv snažnog protivnika", rekao je Dvoršek.

Prema njegovim riječima, uvjeren je da niko iz banjalučkog tabora ne može da podbaci protiv Holanđana.

"Posebno jer je ovaj dvomeč sa Lajonsima važan, ne samo za igrače ili stručni štab već i za grad Banjaluku ili cijelu državu u promotivnom smislu".

Dvoršek je potom na kratko "skenirao" protivnika iz Holandije.

"Čeka nas ozbiljan rival koji nas je pobijedio prije dva mjeseca i koji je pokriven na svim pozicijama. Igraju u dva takmičenja - u Prvoj ligi su lideri na tabeli i u tom šampionatu nastupaju sa najjačim sastavom, dok su u Drugoj ligi na sedmoj poziciji, ali taj plasman nije mjerilo pošto igraju sa kombinovanim timom. Njihova glavna osobina je da postižu mnogo golova, što znači da su veoma brzi i da igru baziraju na pivotu Ivi Stajnsu, koji je na neki način njihov vođa. To znači da imaju dobru igru na liniju od šest metara, riječ je o ekipi koja je dobro posložena i pokretljiva, ali imaju i određene slabosti. Recimo da imamo 50-50 posto šansi", dodao je strateg Banjalučana.

Naravno, ima i ono "čuveno ALI".

"Mi smo spremni da u obje utakmice damo svoj maksimum i obećavam da ćemo se iz petnih žila potruditi da prođemo kako bi ostvarili plasman u grupnu fazu ovog takmičenja. Uvjeren sam da to i možemo uz pomoć navijača. Nadam se da će dvorana 'Borik' biti puna i da ćemo se dobrim rezultatom odužiti publici", podvukao je trener crveno-plavih.

Takođe, nije želio da spekuliše kakav je to "dobar rezultat" u prvom meču pred revanš.

"To je teško reći, ne treba uopšte da razmišljamo o razlici koja bi bila dovoljna već da se fokusiramo na cilj, a to je da prođemo dalje. Bitno je da se postavimo jako, da shvatimo da je svaki gol bitan, da je svaka odbrana bitna i onda rezultat ne bi smio da izostane. Zaista nije važno da li će biti dva, tri ili pet razlike u prvom dvoboju već da ukupno gledamo idemo u dalje takmičenje. Takođe, zbog važnosti ovih mečeva moraću da 'pogazim' javno obećanje u ovim susretima da ću gurati mlade igrače, koji će poslije dobijati svoju minutažu u SEHA ligi", naglasio je Dvoršek.

Na kraju se "našalio" sa imenom holandskog tima.

"Oni jesu 'lajonsi', ali smo i mi lavovi! Bitno je da smo motivisani, a kad je tako, možemo puno", zaključio je zagrebački stručnjak.

Mišljenje šefa struke dijeli i srednji bek Banjalučana Stefan Janković.

"Znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica jer nam u goste dolazi nezgodna ekipa iz Holandije. Njihov najjači segment je odbrana '3-2-1' sa prelaskom u '3-3' sa mnogo kretanja što znači da da se brzo transformišu u kontre i polukontre i daju mnogo pogodaka. Imaju snažnu i odbranu i pomaže njihovom golmanu, koji je dobro branio ovog ljeta u Banjaluci. Ali, opet, mi smo jako motivisiani i nadamo se da ćemo uz pomoć punog 'Borika' uspjeti da steknemo prednost koju ćemo braniti u revanšu", podvukao je Janković.

Prvi meč između Borca m:tel i OCI Lajons Limburga igra se u subotu u Banjaluci, a revanš je sedam dana kasnije u Holandiji.  CIjena ulaznice za meč u "Boriku" je 5 KM i može se kupiti na kioscima "Lafka", kao i u banjalučkom "hramu sporta".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC