• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković "raštimovao" Nadala!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta ubedljivo savladao Španca sa 2:0 u setovima i izborio plasman u finale završnog turnira sezone u Londonu.

Novak Đoković imaće sutra priliku da postane jedini igrač koji je četiri godine u nizu podizao pehar na završnom turniru sezone.

Najbolji igrač planete u polufinalu je ubedljivo savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 za samo 81 minut igre i naneo mu prvi poraz u O2 areni.

Srpskom teniseru to će biti ukupno peto finale na Masters kupu u karijeri. Novak je prethodno osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013. i 2014. godine.

Ukoliko trijumfuje u sutrašnjem finalu pridružiće se Ivanu Lendlu i Pitu Samprasu, koji su takođe pet puta bili najbolji, dok jedino ispred ostaje Rodžer Federer sa šest pehara.

Đokovićev rival u borbi za titulu biće pobednik švajcarskog polufinala Rodžer Federer - Stanislas Vavrinka.

Novak je u finale stigao zahvaljujući superiornoj igri, gotovo je prikazao partiju bez greške. Iako je Nadal u prethodnim mečevima u Londonu demonstrirao silu na terenu i to protiv sjajnih rivala Endija Mareja, Stanislasa Vavrinke i Davida Ferera, na duelu sa Đokovićem bio je u inferiornom položaju od starta.

Trudio se Španac da svojom agresivnom i brzom igrom sa mnogo promena "zaplaši" Novaka, ali je na drugoj strani mreže zatekao zid o koji se sve odbijalo.

Novak
Izvor: YouTube

Ako Đoković na mečevima u grupi protiv Keija Nišikorija, Tomaša Berdiha i naročito Rodžera Federera nije igrao na najvišem nivou, kao cele sezone, protiv Nadala prikazao je partiju kojoj ne samo da ne može da se nađe manjkavost, već za prikazane poteze zaslužuje pravo divljenje.

Podatak da Špancu nije dozvolio nijednu brejk šansu na meču, da je ostvario 24 vinera u odnosu na devet protivnika, da je osvojio najmanje tri poena lobom, te da je Nadalu prepustio samo 10 poena na svoj servis jasno pokazuje "ko je kosio a ko vodu nosio" na polufinalnom meču u londonskoj O2 areni.

Nadal
Izvor: YouTube

Đoković - Nadal trenutno je 23:23, ali je frustrirajuće za Španca to što je srpski teniser na poslednjih devet mečeva upisao čak osam pobeda!

Đoković je stigao do 15. finala zaredom u 2015. godini, u kojoj je osvojio već 10 trofeja.

Sva čast Novače! Nadamo se da nisi rekao poslednju reč ove sezone...

TOK MEČA

Meč uskoro počinje. Igrači su izašli na teren i zagrevaju se

Novak će prvi servirati

PRVI SET

1:0 - Novak je dobro počeo, ali je jasno kao dan da će za svaki poen morati žestoko da izgara na terenu. Rafa je odmah na startu demostrirao svoju silu "uvrnutog zgloba" čime je jasno stavio do znanja da će biti mnogooo trčanja na ovom meču

2:0 - BREJK NOVAKA! Bravo! Shvatio je Đoković kako treba protiv Rafe... Odmah je napravio 40:0 na njegov servis i iskoristio prvu šansu... Novak ima već sedam vinera!

Sjajna podrška sa tribina

3:1 - Đoković potvrdio zbog čega je najbolji na svetu, dobivši i drugi gem na svoj servis, a Nadal je potom uspeo da izbriše tu nulu na semaforu

4:1 - Demonstracija "ubitačnih" udaraca sa osnovne linije. Đoković deluje samouvereno, traži i pogađa ćoškiće. Povećao je vođstvo sjajnim drop šotom, koji je Nadal stigao, ali je potom "popio" lob

5:2 - Novak dobija gem sa nulom. Ima već četiri asa

6:3 - Novak dobija prvi set posle 34 minuta igre

Novak je odigrao sjaan prvi set. Imao je 14 vinera, čak devet više od Nadala!

DRUGI SET

1:2 - Đoković i u nastavku igra u istom ritmu. odmah u prvom gemu imao je priliku za brejk, ali je Nadal izdržao napad. nakon toga Srbin "sa nulom" dobija na svoj servis, dok je Španac prepustio rivalu jedan poen u narednom gemu

2:2 - Novak dobija još jedan gem bez izgubljenog poena. Podatak je u dosadašnjem toku meča prepustio rivalu na svoj servis SAMO 7 POENA jasno govori ko danas diktira tempo na meču

3:2 - Da li je ovo početak kraja za Nadala? ĐOKOVIĆ pravi brejk! Agresivna igra omogućila je Novaku da opet rivala satera u ćošak, zapravo ga da ga natera da igra po njegovim notama. "Šetnja" koju je priredio Špancu dala je rezultate, pa je posle razmene od 25 udaraca Nadal izbacio lopticu u aut. 

Ko to uopšte igra za finale?

4:2 - Novak sigurno potvrđuje brejk!

6:3 - Stigao je Novak da zabeleži još jedan brejk i posle serije atraktivnih poteza superiorno završava meč u svoju korist.

NAJAVA MEČA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u pravom teniskom klasiku protiv Rafaela Nadala igra za veliko finale završnog turnira sezone u Londonu.

To je 46. duel Srbina i Španca u karijeri, a Đoković trenutno ima pobedu manje - 22:23.

Nadal se nalazi u usponu forme, što potvrđuju i sve tri pobede u grupnoj fazi u Londonu, dok je najbolji teniser sveta plasman u polufinale izborio posle jednog poraza, od Rodžera Federera.

Ulog je veliki - plasman u samu završnicu i borba za trofej.

Đoković, koji brani titulu na Masters kupu, ukupno je u karijeri ostvario četiri trijumfa na završnom turniru sezone, dok Rafael Nadal nikada nije pobedio.

Španac je u karijeri osvojio sve grend slemove, olimpijsko zlato, ali su mu na Masters kupu najbolji rezultati dva finala, 2010. i 2013. godine. Prvi put bolji od njega je bio Rodžer Federer, a pre dve godine Đoković.

U drugom polufinalu, švajcarskom, večeras od 21 čas, sastaju se Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC