• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećna NOVAK godina!

Autor mondo.rs

Godina 2015. definitivno će biti upamćena po jednom imenu i prezimenu - Novak Đoković. Čestitke najboljem na planeti.

11 meseci, 11 titula!

Najbolja sezona u sezoni Novaka Đokovića okončana je na najlepši mogući način, novom titulom, ukupno jedanaestom u ovoj kalendarskoj godini, a za kraj je pao Rodžer Federer u finalu Završnog mastersa.

(1) Novak Đoković - (3) Rodžer Federer 2:0 (6:3, 6:4)

Ovom pobedom Đoković je osvojio ovaj turnir četiri puta zaredom, pa ih tako sada u svojoj kolekciji ima čak pet, dok jedan više od njega ima Rodžer. Naš teniser je takođe još jednom izjednačio skor u međusobnim susretima as Federerom, pa je sada 22:22, a dogodine, obara i to?

U meču koji su svi videli kao "finale godine", ili kako to kažu na engleskom "Final showdown", pokazao je strpljenje za igru Rodžera Federera i slavio u dva seta, pa se tako odužio za poraz u grupnom delu takmičenja.

Jer, Novak je najbolji kada je bitno!

Prvi set nije prikazao kvalitet igre koji smo želeli. U prva tri gema videli smo po tri brejk šanse, a jednu je iskoristio naš teniser i poveo sa 2:1, a potom odigrao strašan gem u kome je potvrdio brejk. Videli smo mnogo grešaka na obe strane, a više ih je imao švajcarski teniser, a obojica su delovala stegnuto i nervozno.Iipak je ulog u ovom meču bio veliki, a strahopoštovanje koje imaju jedan prema drugome veće je od svakog meča.

Novak set završava boljom igrom i novim brejkom, a Federer je u tom trenutku imao čak 16 grešaka.

U nastavku, potpuna promena igre i kvaliteta tenisa!

Više nije bilo netipičnih grešaka, obojica su bila sigurna na svom servisu, a Đoković je igrao sve bolje kako se set bližio kraju, dok je Federerova igra bila dijametralno suprotna. Posle propuštene tri brejk lopte u osmom gemu, uspeo je da iskoristi drugu u Federerovom gemu za spas.

Srećna vam NOVAK godina!

NAJAVA MEČA:

Dvojica tenisera su se do sada sastala 43 puta, a jednu pobedu više ima iskusniji Federer, koji je u međusobnim duelima poveo baš na ovom turniru, u takmičenju po grupama.Federer je u drugom kolu savladao Đokovića (2:0) i tako kao prvoplasirani iz te grupe otišao u polufinale, a Novak Đoković će tako u nedeljnom klasiku imati šansu da se ponovo izjednači u duelima sa velikim Rodžerom.

Turnir u Londonu služi i za svođenje utisaka, a utisak posle gotovo završene ATP godine govori to da su Novak Đoković i Rodžer Federer zaista bili najbolji teniseri ove godine, pa je tako i finale ovog turnira pokazalo ko je neprikosnoven u današnjem tenisu.

Federer je do finala došao posle pobeda nad Berdihom, Đokovićem, Nišikorijem i Vavrinkom, dok je Đoković sem poraza od Federera savladao Berdiha i Nišikorija, kao i Federer, a u finalu je "oduvao" Rafaela Nadala.

Anketa

Ko će trijumfovati u finalu u Londonu?

  • Novak Đoković

    85.96% (49)

  • Rodžer Federer

    14.04% (8)

Ko će trijumfovati u finalu u Londonu?

Rezultati

Statistika govori u prilog Đokoviću, pošto su se on i Federer tri puta sastajali u finalu Završnog mastersa, a srpski teniser je pobedio sva tri puta. Trebalo bi uzeti u obzir i to da je Federer finale prošle godine predao, pa se taj meč i ne računa u međusobnim susretima, a Federer poraz u finalu ima i od Davida Nalbandijana 2005. godine.

Đoković bi pobedom u današnjem duelu oborio još jedan rekord: postao bi prvi teniser koji je vezao četiri uzastopne titule na Završnom mastersu. On do sada ima četiri trofeja, a Rodžer Federer je jedini teniser koji u svojoj kolekciji ima čak šest.

MEČ UŽIVO:

6:4 - BREJK, SET I MEČ! NOVAK ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION MASTERS KUPA U LONDONU!

5:4 - Nije Novaka omeo ni sjajni povratak Rodžera Federa u prošlom gemu, on nastavlja svoju igru. Čuli smo i šta je muk u Londonu... Zanemeli su.

4:4 - UF! Imao je Đoković tri brejk lopte, ali se izvukao Rodžer i potpuno probudio grogiranu publiku. Odservirao je savršeno kod svakog poena i nije dozvolio Novaku da potvrdi sjajne poene kojima je imao 40:0... Šteta!

4:3 - Strašan tenis gledamo, ono što smo želeli od početka. Viđen je do sada najbolji poen turnira, Novak je nekoliko puta vraćao teške lopte, pokušao lobom, ali se Federer izvukao na vreme i rešio poen u svoju korist. A onda, spektakl... Đoković je zaboravio na taj poen i vezao tri sjajna za novi gem.

3:3 - Ne da jedan, a ni drugi! Šest gemova i nijedna brejk šansa za sada, Novak drugi put zaredom osvaja samo jedan poen u gemu kada servira protivnik...

3:2 - Odlični servisi u telo i sigurna realizacija na mreži, Đoković siguran na svoj servis, ali traži oduzimanje servisa protivniku. Možda baš u sledećem gemu?

2:2 - Kvalitet tenisa definitivno u porazu sada već gledamo strašan meč. Obojica igraju onako kako su nas navikli u toku godine, odlično i sigurno na svoj servis!

2:1 - Nekoliko prelepih poena u trećem gemu drugog seta. Sjajni forhendi Novaka i bekhendi Federera, nakon koga je dobio i aplauz Švajcarac, ali su kratki poeni ono što je Novako donelo novi ge. Piše se još jedan na semaforu.

U prva tri gema prvog seta videli smo tri brejk lopte, a sada nijednu!

1:1 - Federer je definitivno popravio servis. Osvojio je četiri poena u drugom gemu i sve iz servisa. Tri asa i jedan servis viner, naznaka bolje igre...

1:0 - Malo i taktičkih pobeda za Đokovića na kraju gema, mali psihološki rat. Već smo videli kvalitetniji tenis, Đoković siguran na otvaranju drugog seta. Sve su opušteniji...

---------------------------------------------------------------------

6:3 - BREEEEEEEJK! SET ZA NOVAKA!

Možda i najbolji gem za Đokovića u dosadašnjem toku meča, a svakako najgori za Federera završen je brejkom našeg tenisera. Uspeo je da spasi prvu brejk loptu, ali drugu nije!

5:3 - U jednom trenutku smo pomislili da se Novak opustio, ali opet loša reakcija i vrlo mali broj direktnih poena za sada. Ne gledamo spektakularan meč, ali servis za sada sjajno služi Novaka i već ima četiri asa, Federer nijedan. Na kraju ipak sjajan viner, kik servis, a onda strašna bekhend paralela!

4:3 - Federer igra sve bolje na svoj servis, a kada je imao šansu da izbori gem loptu, upropastio ju je nonšalantnim drop-šotom, a onda i duplom servis greškom, međutim izvukao se iz neprijatne situacije sa dva voleja i smanjio rezultat.

4:2 - Lud gem! Prvo je Novak imao neprijatnu situaciju sa 0:30, pa se odličnim servisom izvukao na gem loptu, a onda dopustio Rodžeru Federeru da odličnim izlazima na mrežu ima novu brejk loptu, a onda novim greškama to i prokockao. Stegnute ruke obojice, veliki ulog...

3:2 - Federer ponovo koristi svoju taktiku ranog kretanja na mrežu i uspeva da osvoji poen na taj način i po prvi put smo videli gem sa nulom. Federer samouveren u ovom, najbrži gem do sada.

3:1 - Odlično je otvorio gem, a onda dopustio Federeru dva laka poena, međutim njegova dva asa po prvi put u ovom meču nisu dozvolila "brejk šansu" na 30:40. Jako važan gem!

2:1 - BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!

Novak je odlično igrao bekhend dijagonale, ali se Federer sjajno branio. Švajcarac je mogao da privede gem kraju, ali je Novak proverom sudijske odluke izborio drugi servis, a onda osvojio najlepši poen u dosadašnjem meču. Izborio je brejk loptu, kontrolisao napad (uprkos novim kricima sa tribina) i brejknuo Federera!

1:1 - Strašan servis na startu, čisto da postavi stvari na svoje mesto. Inače ga servis odlično služi kroz čitav turnir.... Osvojio je uvodna dva poena, a onda nervozno izgubio naredna tri. Uglavnom iz sopstvenih grešaka i omogućio brejk loptu Federeru koji je nije iskoritio, pa potom preslikana situacija iz prvog gema. Đoković uzima gem!

0:1 - Vrlo ružno ponašanje već na startu. Glasan krik u sred poena u kome je Đoković imao inicijativu i šansu za 30:0, a onda dva vezana poena za Federera. Međutim, Federer je napravio i tri greške u ovom poenu i omogućio Novaku brejk loptu, ali je odličan drugi servis to "poništio", a onda je nastavio da odlično udara sa osnovne linije i osvojio prvi gem.

---------------------------------------------------------------------

- Federer servira prvi, kreće!

- Novak Đoković i Rodžer Federer su na terenu, a Švajcarac ovoga puta nije seo na pogrešnu fotelju. Uskoro krećemo!

- Zanimljivost pred početak meča: Trener Novaka Đokovića Boris Beker danas slavi rođendan i puni 48 godina, pa bi ga pobeda tenisera koga trenira bila idealan poklon.

- O Novaku je govorio i Goran Ivanišević: "Novak je bio besprekoran u sezoni koja se bliži kraju. Dolovao je nesalomovio, posebno na Gren slem turnirima. Osvoji je tri titule, a samo ga je umor spečio da osvoji i Rolan Garos."

- Đoković i Federer su ove godine odigrali sedam mečeva, a Novak za sada vodi 4:3.

- Bukmejkeri kažu da je Đoković favorit. Kvota na pobedu srpskog tenisera je 1,50, dok je na pobedu Federa 2,60.

- Njihov meč u grupama izazvao je mnogo kontroverzi zbog engleskih novinara. Šta je Đoković rekao o tome, pročitajte ovde.

- Novak Đoković je i prvi teniser koji je u jednoj sezoni pobedio 30 mečeva protiv igrača iz TOP10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC