• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvoršek: Nismo Borac ako potonemo zbog kritike!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Boris Dvoršek naglasio da je javna "prozivka" Stefana Jankovića i Davorina Vujovića bila s ciljem da "prodrma" rukometaše banjalučkog kluba kako bi pokazali svoj nesporan kvalitet.

Mnogo "bure" proizvela je izjava zagrebačkog stručnjaka poslije poraza od OCI Lajonsa u "Boriku" u prvoj utakmici trećeg kola Kupa EHF.

Zagrepčanin je za poraz direktno optužio Stefana Jankovića i Davorina Vujovića, upotrijebivši epitete poput "limitirani" i "bez petlje", a prozvani rukometaši "Velikana iz Gospodske" se nisu oglašavali po tom pitanju.

Pred put u Holandiju na revanš, Dvoršek je pojasnio svoje motive zbog kojih je upotrijebio ne baš uobičajenu terminologiju za svoje izabranike.

"Nije zadatak trenera samo da složi ekipu, vodi trening i utakmicu ili priprema taktiku. Treba ponekad da 'prodrma' ekipu! Svjesno sam s tom izjavom izišao u javnost s namjerom da isprovociram reakciju cijelog tima. Iako to neko ne odobrava, mislim da je to bio dobar potez jer se na ekipi vidjela pozitivna reakcija na treninzima", rekao je trener Borca m:tel.

Prema njegovim riječima, sa crveno-plavima je razgovarano pojedinačno i ekipno, a epilog razgovora je bio pozitivan.

"Takođe, obavljen je razgovor sa svim igračima, pojedinačno i sa Vujevićem i Jankovićem, reakcija je bila pozitivna i tako očekujem da će biti i na revanš utakmici u Holandiji. Oni su sportisti i kritiku su tako i prihvatili. Svaki sportista mora da prihvati kritike iako ponekad nije lako pošto se zna desiti da je kod pojedinih igrača ego izraženiji. Ukoliko poslije kritike bilo koji sportista potone, onda nije borac! To se ne odnosi na njih dvojicu, koji su pravi 'borčevci' kod kojih se probudio inat da pokažu i meni i javnosti da su 'pravi igrači'.

 Zagrepčanina je na "tešku" reakciju navela činjenica da ekipa nije pokazala kvalitet koji posjeduje.

"To naravno, nije bilo ništa lično, mogla su da budu druga dvojica igrača, ali atmosfera je poslije toga postala bolja, reakcija pozitivna i isto očekujem od njih da će dati mnogo više. Ja znam da i oni mogu, ali i cijeli tim mnogo više i zato me i jeste toliko zaboljelo poslije prvog meča jer nismo ni približno pokazali kvalitet koji posjedujemo. Samo zato sam i s tim izjavama izišao u javnost kako bih isprovocirao njihovu pozitivnu reakciju i da se dodatno mobilišemo. Slobodno mogu da kažem da svlačionica diše kao jedan i svi zajednički želimo da prođemo dalje", podvukao je strateg banjalučkog kluba.

Revanš susret trećeg kola Kupa EHF igra se u subotu u Sitardu s početkom u 19.30 časova, a Holanđani su u prvom dvoboju u Banjaluci slavili rezultatom 31:29.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC