• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Vratićemo se s osmijehom iz Holandije

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

U banjalučkom Borcu m:tel uprkos porazu u prvoj utakmici trećeg kola Kupa EHF od OCI Lajonsa (29:31) uvjereni u prolaz u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Crveno-plavi već u petak u tri sata ujutro putuju u Sitard, gdje će pokušati da nadoknade "minus" od dva gola i izbore plasman u grupnu fazu Kupa EHF, što bi bio najveći uspjeh bosanskohercegovačkog klupskog rukometa u posljednjih 25 godina.

Ako je suditi po tvrdnjama trenera Borisa Dvoršeka i prvog golmana Tibora Ivaniševića, pobjeda i prolaz protiv OCI Lajonsa su realni i ostvarivi u Holandiji.

"Nakon prve utakmice u 'Boriku', igrači su bili u dosta lošem raspoloženju, što je i normalno jer smo očekivali i vjerovali u pobjedu. To na žalost nismo ostvarili, ali je to loše raspoloženje bio jasan dokaz da je rukometašima stalo. Danas mogu reći da su isto toliko u dobrom raspoloženju koliko su bili utučeni poslije prvog meča. Atmosfera je zaista odlična u ekipi, svi su uvjereni u prolaz. Znamo da poslije revanša nema popravnog i svi su svjesni koliko nam znači predstojeća utakmica. Trenirali smo jako dobro, na vrhunskom nivou, elan je izvanredan, a igrači su na 'visokoj radnoj temperaturi' što pokazuje njihovu veliku želju da ostvarimo pozitivan rezultat i izborimo prolaz u grupnu fazu takmičenja", rekao je trener Banjalučana.

Za revanš protiv "lavova" najvjerovatnije neće moći da računa na povrijeđenog Miloša Nježića, koji igra na poziciji desnog krila.

TRIVUNDŽA NIJE DODATNO KAŽNJEN

Iskusni rukometaš Borca m:tel Srđan Trivundža je u prvom dvoboju sa Holanđanima zaradio crveni karton, ali nije dobio nikakvu kaznu i biće spreman za revanš.

"Nismo dobili obavijest iz EHF-a, odmah nakon prve utakmice su sudije i delegati rekli da Trivundža može igrati u revanšu", izjavio je Dvoršek.

"Zdravstveni bilten je manje-više povoljan, upitan je jedino Nježić, koji ima nezgodnu povredu stopala i 99% neće putovati s nama u Holandiju. Krenućemo dakle sa 15 igrača, ali uvjereni smo da možemo proći. Radili smo mnogo na taktici, na idejama kako da pobijedimo Holanđane, uvidjeli smo naše greške i njihove nedostatke i u skladu s tim smo se spremili za revanš utakmicu".

Zagrepčanin na klupi Borca m:tel govorio je i o motivima neubičajeno "teških" riječi upućenih Stefanu Jankoviću i Davorinu Vujoviću nakon poraza u Banjaluci, ali i o načinu na koji crveno-plavi treba da igraju u Holandiji.

"Cilj je da umrtvimo igru, zaustavimo njihovu brzinu jer ih 'šest na šest' dobijamo sigurno. Mi smo i u prvom meču pokazali da na taj način s njima možemo da igramo, ali smo primali golove iz kontri, polukontri i iz 'brzog centra'. To ćemo na ovom meču riješiti drugačije, ali ako zaustavimo njihovu brzinu, ako budemo trčali i smanjili broj njihovih laganih golova, uvjeren sam da prolazimo dalje. Drugi uslov je da smanjimo broj prekršaja u napadu, da se brže oslobađamo lopte i da se spoljni igrači više kreću. Ne treba sve ni da otkrijemo, ali imamo ideje koje bi nas trebale odvesti dalje", podvukao je Dvoršek.

Čuvar mreže crveno-plavih Tibor Ivanišević nema dilemu kad je riječ o prolasku u grupnu fazu takmičenja pošto je uvjeren da Borac ima karakter za "velika djela".

"Što se nas tiče, stvar je jasna, tri razlike nas vodi dalje i mi smo svi ustremljeni ka tom cilju. To je ostvarivo jer smo u prethodnom kolu u Norveškoj pokazali da možemo slaviti u gostima, a vodili smo i sa devet razlike protiv Hasluma. U ovakvoj utakmici rukomet je posebno zanimljiv sport i biće jako interesatno i zbog toga što svi znamo da se karakter ekipe pokazuje kad je najteže. A mi imamo karakter i jedva čekamo da meč počne. Znamo gdje smo griješili, znamo šta treba da popravimo i mislim da ćemo se nasmijani vratiti iz Holandije", zaključio je Ivanišević.

Revanš susret trećeg kola između OCI Lajonsa i Borca igra se u subotu s početkom u 19.30 časova.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

bobmarli

i crvenih ociju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC