• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Gledam Novaka, vidim Džordana

Vlade Divac napisao je kolumnu o najboljem teniseru sveta i posebno opisao pogled šampiona, koji je pre toga video samo kod još jednog sportiste.

Vlade Divac podržao je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, u izboru za prestižnu nagradu "Sportista godine", koju dodeljuje američki magazin Sports ilustrejted.

U autorskom tekstu, legendarni NBA centar i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, biranim rečima govorio je o zemljaku, koga mnogi zaista smatraju najvećim sportistom i sportsmenom današnjice.

Pročitajte šta je Divac napisao o Đokoviću...

"Prvi put sam sreo Novaka Đokovića pre oko 10 godina, na ATP Masters događaju u Madridu. Bio je samo tinejdžer, tek počinjao, a ja sam se tek penzionisao od NBA karijere duge 16 godina i preselio se u Madrid sa porodicom. Imao sam mogućnost da odgledam nekoliko njegovih mečeva - a tenis mi je omiljeni sport uz košarku i fudbal - ali to nije bio prvi put da sam čuo za njega, klinca iz Beograda.

Mnogo sam stariji od Novaka - skoro 20 godina - ali kada sam igrao košarku u Americi, čuo sam za jako talentovanog klinca, tenisera, pa sam počeo da ga pratim. Kada je imao oko 18 godina, konačno sam imao priliku da ga upoznam i od tada smo dobri prijatelji.

Izvor: MN PRESS



Naši 'natrpani' rasporedi ne dozvoljavaju nam da provodimo mnogo vremena zajedno, ali zaista pratim njegovu karijeru, posebno zato što sam posle postao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je učestvovao na dva olimpijska turnira i nadamo se da će osvojiti zlato za Srbiju u Riju, 2016.

Dugo, godinama, Srbima je bilo teško da nađu nešto na šta bi bili ponosni. Ali, Novak nam je to omogućio. Uradio je mnogo za svoju zemlju i za svoj narod. On dobro shvata šta znači biti uzor tim klincima, ne samo u Srbiji, već širom sveta. I sve je postigao sam. Nije imao podršku sistema - počeo je samo uz pomoć svoje porodice. Kada sad pogledate njegove rezultate i sve što je postigao i kako je sve postigao, videćete njegovu volju, radnu etiku i šta je potrebno da napravite tim kakav je on sklopio.

Tokom NBA karijere, imao sam priliku da igram protiv Majkla Džordana. I Novak me podseća upravo na Džordana. Obojica imaju sposobnost da se koncentrišu, da 'isključe' sve oko sebe i da urade pravu stvar. To je taj pogled... Novak je jedini sportista osim Majkla kojem možete da vidite u očima da će se u tom momentu nešto dogoditi i da će to preokrenuti. To je neverovatno i u Džordanovoj i u Novakovoj karijeri.



U mojim očima, on je najbolji sportista na svetu. Međutim, pored njegovih ostvarenja na terenu, mnogo je stvari koje radi van terena, a o kojima ljudi i ne znaju ništa. Njegova fondacija, koja pomaže rano obrazovanje u Srbiji, kao i njegove ostale humanitarne aktivnosti, pomažu ljudima širom sveta. Postao je suprug i otac i to je još jedan segment u kojem sam siguran da će biti uspešan.

Novak je kompletna osoba... Tokom detinjstva znao je svoje ciljeve i šta je hteo da uradi. Išao je korak po korak da bi ostvario svoje ciljeve. Siguran sam da nije završio. Nastaviće po starom.

Što se tiče načina na koji predstavlja sebe publici... Mi, kao sportisti, nemamo izbor da li ćemo biti uzori ili nećemo. Mi to jesmo. Deci, drugim sportistima, svima... A, on radi sve to. Ode na Rolan Garos i tamo govori na francuskom, ode u Italiju, priča italijanski, ode u Kinu, priča kineski... Gde god ode, govori jezik zemlje u kojoj je. Oduševljava me svakodnevno.

Baš to govori da uči svakodnevno. Mnogi su srećni ostvarenim i zadovoljni onim što su uradili. Međutim, Novak je momak koji uvek pokušava da napravi dodatni korak i to je ono što ga čini pravim Sportsmenom. Sjajno je kada vas predstavlja takva osoba i kada predstavlja vašu naciju i vašu zemlju. Ponosni smo na njega. U mojim očima, on je Broj 1", poruka je Vlada Divca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC